Lăsați copiii să se bucure de iarnă

Mă știți cu toții cât de disperat sunt după iarnă, după zăpadă. Sunt, probabil, printre puținii oameni care, în ciuda tuturor problemelor pe care iarna le ridică de fiecare dată când își permite să vină așa, tam nesam, în ianuarie, se bucură de ea cu aceeași pasiune ca atunci când era copil mic.

Așa se face că de fiecare dată când ninge îmi iau aparatul foto și plec să colind lumea, să surprind jocul fulgilor de nea și cum reacționează natura și oamenii la sosirea lor.

Ninsoarea de la finalul lui ianuarie a venit ca o adevărată binecuvântare pentru toți copiii. Zi dupăzi s-a anunțat cum școala se amână. Și așa, de luni până vineri nimeni nu a mai mers la cursuri (nu că ar fi o mare problemă asta în restul timpului), ajungând la situația în care, în loc de o săptămână de vacanță, elevii din România să aibă două săptămâni pline de odihnă. Pentru că, nu-i așa, la tăți ni-i greu.

bataie cu zapada

Partea bună din povestea asta cumulată de iarnă grea și vacanță a copiilor este că am revăzut, după mulți ani, că încă mai știu și cei din ziua de azi câ de frumoasă este distracția. Și că lucrurile nu se reduc chiar la ”Băi, ninge ! Unde, dă și tu link”. Așa am văzut cum se refac cazematele și sute de bulgări sunt gata pentru bătălii mai ceva ca în Războiul Stelelor.

Sau pârtii de săniuș făcute din vârful dealului până jos în stradă. Oameni de zăpadă peste tot pe unde vezi cu ochii. E reconfortantă o astfel de imagine, ținând cont de faptul că tinerii din ziua de azi pari legați ombilical și definitiv de calculatoare, laptopuri, gadgeturi și par a fi uitat cât de frumoasă poate fi viața petrecută și afară.

Pentru că, dincolo de glume, problema sedentarismului în ziua de azi este o realitate gravă a societății noastre și se vede foarte bine și în creșterea persoanelor care sunt obeze sau care fac diferite boli cauzate de sedentarism. Iar marea problemă este că tinerii și copiii sunt cei mai afectați. De ce? Pentru că în ziua de azi părinții preferă să îi lase să facă ce vor, să îi știe în fața unui calculator și astfel să își vadă de problemele lor.

Mai bine să fie lăsați afară, să se îmbujoreze de la ger și de la bătaia cu zăpadă. Și nu vă faceți griji în ceea ce privește hainele cu care să îi îmbrăcați pentru aceste timpuri, cei de la www.toyhut.ro vă vor fi de folos indiferent de timpuri și vreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *