La un an de la suspendarea lui Băsescu

INS a venit şi a confirmat ceea ce ştiam cu toţii la acel moment: pragul 50% plus 1 a fost atins, referendumul validat şi ca atare actualul locatar de la Palatul Cotroceni se află în ilegitimitate şi practic uzează de o funcţie la care nu mai are dreptul.

Da, ştiu, nu există precedent, nu există nici cadru legislativ pentru o astfel de situaţie. Dar asta nu înseamnă că putem să stăm şi să ne uităm cum trece încă un an. Este de datoria Parlamentului României să se reunească de urgenţă, să ia act de anunţul INS, să ia act şi de validarea referendumul în acest caz şi să închidă cercul.

Iar noi, ca oameni care am fost în Piaţa Universităţii şi la Cotroceni şi să eliberăm România de acest rău. Cred că un exemplu foarte bun tocmai ne-a fost dat de oamenii din Egipt. Când ies în stradă milioane de oameni, când armata şi celelalte instituţii conştientizează faptul că nu au cum să se opună voinţei populare, atunci, oricât de dictator îţi place ţie să crezi că eşti, pleci.

basescudemis

8 thoughts on “La un an de la suspendarea lui Băsescu”

 1. Analfabetismul functional” este foarte raspandit in Romania (nu stiu la altii).
  Textul tau dovedeste asta.Tu ai RASPUNSURI si atat.
  Intrebari nu, ca e greu :)
  Rezisti?
  Incercam:
  cei plecati (chiar si in vacanta) au drept de vot? Cati sunt? Conteaza?
  mai am dar imi e teama ca nici nu intelegi rostul.
  Pe data viitoare

 2. @ Emil

  Si prostia cronica exprimta sfertodoct este la fel de raspandita. Exista o gramada de dobitoci care nu inteleg ca:

  CVORUM MAI MIC NU INSEAMNA INTERZICEREA DREPTULUI LA VOT!

  Cum banuiesc ca tu nu esti atat de cretin cat sa nu intelegi un lucru atat de elementar, poti sa reformulezi intrebarile alea retorico-inteligente?

 3. @ Ionut

  Ti-as cere juma’ din banii de la advetoriale, dar la caz(at)uri d’astea o fac pro bono. Ca sa nu mai zic ca nu as avea ce sa fac cu 0.75ron. :D

 4. Ionut, numarul votantilor nu e dat de cei peste 18 ani care la momentul recensamintului sint in tara ci de numarul total al romanilor vii si peste 18 ani, indiferent daca sint in tara sau nu.

  Asta sint convins ca o stii si tu si o stie si Ponta, desi se face ca nu :)

  Care Ponta (daca imi aduc eu aminte corect), impreuna cu altii de la USL, indemna oamenii sa nu se lase numarati. Sau imi joaca memoria feste?

  1. @stefan vorbim de doua legi diferite: legea referendumul si legea electorala. La alegerile parlamentare si prezidentiale intra toti romanii cu drept de vot, de aici pana in Tanzania. La referendumuri, locale sau generale, participa cei din listele electorale permanente.

 5. @ Stefan

  Mai era un amanunt: listele electorale _permanente_ ;) Bineinteles, vorbim de cvorum, nu de dreptul de a vota cum perora prost un portocaliu pe aici

 6. Pai urez succes paralmentului la validare , destituire, puscarie tzeapa , etc. Dar ramane problema : Ce vine in loc ? tot usl ? adica PDL reloaded cu toata puterea la un loc . Mai bine nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *