La Multi Ani PNL !

24 Mai 1875 este ziua cand a luat fiinta PNL, cel mai important partid din istoria Romaniei.

La 24 mai 1875, Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, A.G. Golescu, Gh. Vernescu, Tache Anastasiu, C. Fusea, Al. Candiano-Popescu, Anastase Stolojan, Gh. Chiţu, C.G. Peşacov şi N.C. Furculescu, printr-un program întărit de semnături puneau bazele Partidului Naţional Liberal. Programul menţionat, publicat la 4 iunie 1875 în “Alegătorul liber”, nu era o expunere de principii doctrinare, ci o consemnare a unor obiective concrete din perspectiva unei succesiuni guvernamentale.

Dupa Revolutia din 1989 a fost reinfiintat de Dan Amedeo Lazarescu, Nicolae Enescu, I.V Sandulescu, Sorin Botez samd.avand ca prim presedinte pe Radu Campeanu.

Pentru ca este ultimul si cel mai important partid care ne mentine legati de trecutul cu adevarat glorios al acestei tari, pentru ca este partidul Bratienilor, pentru ca reprezinta singura alternativa viabila la o guvernare ce ne ingroapa incet dar sigur, haideti sa ii uram La Multi Ani ! Si sa speram ca cei care se afla in fruntea partidului acum, vor constientiza mostenirea ce o au pe umeri si se vor dovedi demni de a fi numiti lideri ai PNL !

LA MULTI ANI PNL !

3 thoughts on “La Multi Ani PNL !”

  1. pacat ca PNL-ul de azi n-are nici o treaba cu cel original. asa-i cand faci opozitie de dragul opozitiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.