La mulţi ani, Europa ! Care Europă?

Azi se împlinesc 63 de ani de la momentul în care ministrul francez al Afacerilor Externe de la acel moment, Robert Schuman pe numele lui, propunerea Franţei şi Germaniei, crearea unei instituţii europene supranaţionale care să se ocupe de industria cărbunelui şi a oţelului.

De la acel moment, lucrurile au evoluat şi iată-ne în zilele noastre, cu România parte a unei Uniuni Europene anchilozată, luptându-se să nu  îşi dea obştescul sfârşit.

Cu o Uniune Europeană unde unele ţări au mai multe avantaje decât altele, o Uniune Europeană urâtă de peste 50% din locuitorii ei.

În timp ce noi azi punem mai mult accent pe un proiect politic eşuat, ruşii sărbătoresc cu adevărat ceea ce este important: victoria asupra lui Hitler şi sfârşitul celui de al doilea Război Mondial.

iar pentru noi, ziua de azi ar trebui să fie cu adevărat importantă pentru momentul 1877, când, la 9 mai, s-a proclamat Independenţa României.

Dar ce să-i ceri unui popor care se uită ca viţelul la poarta nouă la steagul Antenei 3 şi care abia aşteaptă sarmalele lui Onţanu.

independenta-romaniei

10 thoughts on “La mulţi ani, Europa ! Care Europă?”

  1. La multi ani Europa ? Care Europa ? La multi ani Romania , deoarece daca nu exista lovitura de stat din 23 August , in mod sigur n-ar mai fi sarbatorit nici rusii si nici unul dintre statele Europei Ziua Victoriei pe 9 Mai 1945 ci….altadata !!! 8)

  2. Ionuț, 10 Mai. Parlamentul a proclamat’o pe 9, dar regele a semnat’o pe 10. Sărbătoarea independenței este pe 10. Comuniștii au mutat’o pe 9 alegînd să nege rolul regalității în proclamarea independenței. Să nu cădem în păcatul perpetuării unor minciuni comuniste.
    http://www.princeradublog.ro/jurnal/ziua-de-nastere-a-romaniei-moderne/
    “Sărbătoare a independenței și suveranității naționale, sub semnul Coroanei Române, 10 Mai este un prilej de bucurie, de mândrie, de demnitate și de exprimare a iubirii și înțelegerii.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *