Klaus Iohannis, de la porțelan la om politic

Să fie mai bine de un an și jumătate de când în politica românească s-a făcut un transfer care la acea vreme a fost considerat cu adevărat o lovitură: primarul Sibiului, poate cel mai cunoscut primar din România pe plan extern (dacă îl excludem pe Mazăre și ale lui care alegorice) și un om care are o imagine foarte bună și în rândul românilor. Iar ceea ce a reușit el să facă în Sibiu îi este un argument solid pentru profesionalism și caracter.

Adus în PNL cu surle și trâmbițe și pus într-o funcție special creată pentru el, Iohannis a fost, în tot acest răstimp, mai mult o piesă de porțelan în partid, fără a avea cu adevărat un rol activ și de motor politic. A apărut foarte rar, iar atunci când a făcut-o, a fost mai mult de la Sibiu, deci din postura de primar și mai puțin din cea de lider al PNL.

La momentul la ca scriu aceste rânduri, în PNL se discută o serie de schimbări la nivel guvernamental, cea mai importantă fiind numirea lui Iohannis ca ministru de interne. Acesta s-a codit și aici, dar, pare-se, într-un final a acceptat funcția. Este momentul în care Iohannis face trecerea de la piesă de porțelan la adevărat om politic și își pregătește și echipa pentru bătălia dură din 2015, când PNL va avea un nou președinte, indiferent de ceea ce va face Crin Antonescu la alegerile prezidențiale.

klaus-iohannis

Leave a Reply

Your email address will not be published.