Justiției i-a rămas o Prună în Guseth

Românul a redescoperit plăcerea de a se uita la dezbaterile politice. Reale, ce au loc chiar în Parlament. Asta mi-a adus aminte de vremurile în care, pe la începutul anilor 90, la TVR erau transmise, ore în șir, dezbaterile din CPUN. Cam așa se petrec lucrurile și de ieri încoace, odată cu dezbaterile din comisiile Parlamentului ce au intervievat și avizat noile nominalizări pentru funcțiile de ministru în guvernul Cioloș.

Iar episodul cel mai urmărit, un fel de minutul de aur în regim de rating tv, a fost cel al audierii Cristinei Guseth, nominalizarea pentru Ministerul Justiției. Care Cristina Guseth, cu totul întâmplător, fusese invitată de președintele Iohannis la discuțiile avute cu societatea civilă și strada.

Prestația lamentabilă a doamnei cred că ați urmărit-o deja și în reluare și cred că a fost preluată și de Capatos. Rămân totuși câteva întrebări:

– asta e tot ce poate societatea civilă de la noi? Am avut, așadar, într-un guvern ce se presupune că ar fi trebuit să adune crema tehnocraților de la noi, un chiloțar cu un scons pe cap, o prietenă de topless a Monicăi Macovei și un nene, propus la externe, care cred că a fost moașă la nașterea lui Ceaușescu.

– ce au urmărit cei care i-au pus în plic aceste numiri lui Cioloș? Decredibilizarea societății civile sau decredibilizarea lui?

– oare o să mai aibă curajul doamna Guseth să reapară în spațiul public ca un personaj credibil, în fruntea Freedom House?

cristina-guseth

PS: În timp ce scriam acest articol, comisiile juridice reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au avizat favorabil nominalizarea Ralucăi Prună ca și Ministru al Justiției, cu 48 de voturi pentru, 1 vot împotrivă și 2 abțineri.

2 thoughts on “Justiției i-a rămas o Prună în Guseth”

  1. Simplu nu? Astia de comun acord au pus un guvern de paie pana la alegeri.Presedintele a reusit sa impace si capra si varza.Probabil vom avea inca un guvern de furaciune nationala care poate o sa doreasca sa taie din salariile oamenilor pentru a relansa vezi doamne investitiile in tara romaneasca . Sa lasam sa treaca timpul si vom vedea adevarata valoare a acestui gUvern.

Leave a Reply

Your email address will not be published.