Jurnal de Euro 2012 – cum a petrecut naţionala României prima zi

Şi a venit şi ziua cea mare. 8 iunie 2012, ziua când Zeul Fotbal şi-a ocupat tronul şi a pus stăpânire peste toată Europa.

De la acest festin fotbalistic nu avea cum să lipsească una din cele mai frumoase surprize ale turneului, echipa naţională a României. Cum au petrecut băieţii lui Piţi şi o impresionantă delegaţie de oficiali români prima zi a Euro, aflaţi din rândurile de mai jos:

– E dimineaţă la Varşovia. Piţi şi-a stabilit cantonamentul naţionalei chiar în oraşul unde va debuta Euro. Motivul ne este dezvăluit chiar de el: “Băieţii vor să fie cât mai aproape de stadioanele unde se vor juca meciurile..nu avem atât de mulţi bani de dat pe taxiuri..plus că e omor la intrarea în stadion” Se ţine ultima şedinţă tactică, în care Piţi împarte ultimele sarcini: Mutu – se va ocupa de selecţia celor mai bune baruri de noapte, Dodel va căuta bombele sexy ale Poloniei iar Chivu se va ocupa de aprovizionarea cu delicatese bahice pentru nopţile albe ale Euro.

piturca

– Căldură mare monşer..îşi zice Mitică în gând..”Ai dracu de simpatici, uite că am ajuns şi la Euro” se bucură el, în timp ce aruncă un Prosport la gunoi..era tocmai la pagina cu editoriale, Lipovan tocmai căuta cauzele pentru care România nu a mai jucat la un turneu final din 2000..deci de 12 ani.

dumitru-dragomir-nervos

– Reprezentanţii României au fost primiţi cu onoruri la acest turneu..sau cel puţin Mircea Sandu. Deşi mai sunt doar câteva ore până la fluierul de început al Euro, Sandu îşi savurează tacticos cafeaua, alături de amicul Michel Platini, în una din cele mai frumoase cafenele din Varşovia, Flora Cafe, situată chiar la intrarea în parcul Lazienski,  oază de verdeaţă din oraşul polonez. Verdeaţă, iarbă..Mutu..ahhh..amintirile astea.

Cei doi discută despre şansele României la acest turneu Euro..ajung la concluzia că va fi o reuşită. Polonia, dar şi contrastanta Ucraină oferă multe oportunităţi de shopping, de afaceri.

sandu platini

E seară. Emoţii mari în rândul delegaţiei noastre. Cu toţii s-au aşezat pe locurile cuvenite din tribuna oficială. Se ascultă imnurile Poloniei şi Greciei. Se joacă alert, cu pasiune. “Nu a minţit cine a spus că fotbalul trăit din tribună are o pasiune aparte” citează Mutu din clasici, stârnind hohote de râs în rândul băieţilor.

E de bine..gândeşte Piţi, băieţii au moralul ridicat în vederea grelelor bătălii ce ne aşteaptă..

Finalul primului meci îi prinde pe ai noştri nostalgici…când te gândeşti că noi i-am bătut pe greci şi pe polonezi.

Surse foto: adevărul.ro, ofsaid.ro şi click.ro

4 thoughts on “Jurnal de Euro 2012 – cum a petrecut naţionala României prima zi”

 1. Ionut in prImul rand da-mi voie sa-ti spun ca te apreciez foarte mult pentru ceea ce faci si ceea ce scrii aici pe blog.Si ca normal te am in reader (Feed Demon) deci te citesc.
  Dar incearca sa mai scrii si tu lucruri pozitive pe blog.Mai lasa si tu politica deoparte si mai scrie despre un festival, un eveniment la care ai fost sau la care vrei sa te duci.
  Eu cel putin gandesc cand o sa ajung la 30-40 de ani nu cred ca o sa mai fim condusi ce aceeasi oameni ca acum (pe principiul ca trebuie sa mai clacheze si ei).Sau ca Romania o tara atat de naspa incat ti-e rusine ca esti roman.Eu sincer nu gandesc chiar daca vremurile sunt care sunt cu criza economica, cu clasa asta politica despre care se vorbeste – vorba uneia – 24 din 29.
  Iti spun aceste lucruri nu ca sa te critic sau altceva – doar iti sugerez faptul sa mai fii si pozitiv aici pe blog.Te consider un prieten chiar daca nu am mai vorbit pe twitter sau offline.
  Sper ca nu te-ai suparat ca ti-am spus aceste lucruri,
  Radu Oncescu

 2. @Radu multumesc, Radu, pentru gandurile tale de aici. Si eu te consider un prieten drag si sper sa mai bem o bere impreuna. Din pacate, rugamintea ta de a renunta la politica vine intr-un moment foarte prost:D suntem intr-o batalie pe care trebuie sa o castigam, ca sa putem dupa aceea sa avem timp sa vorbim si de lucrurile frumoase. Nu imi pot permite acum sa fiu flower power, lumea se bazeaza pe noi sa facem sa fie bine. Dar, da, va veni si vremea cand vom avea timp sa vorbim si de toate lucrurile frumoase din viata noastra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *