Ioan Gyuri Pascu – la moartea unui om fabulos

Câteodată, când îți începi ziua și nu știi cu ce material să intri pe site, nici inspirația nu e la cele mai bune cote, vine viața și îți trântește un breaking news de nu te mai ridici de jos. Și tocmai postase de dimineață un mesaj în care îi spuneam zilei de luni să se poarte frumos cu mine.

Știrea e seacă. Aproape că nu transmite emoție: Ioan Gyuri Pascu a murit în această dimineață, la domiciliul său, în jurul orei 5 dimineața, ca urmare a unui stop cardiorespirator. Avea 55 de ani. Dincolo de știre, rămâne povestea unui om incredibil. Fabulos. Un om sensibil, într-o lume de stânci. Un om care îți putea cânta șoptit până intrai în visare, pentru ca apoi să îți spargă geamurile cu vocea sa groasă.

maxresdefault

Un om care ne-a făcut să râdem ani în șir, alături de Toni Grecu și gașca din Divertis. Dar povestea lui Ioan Gyuri Pascu e mult mai mult de atât. A lansat muzică bună, nu zgomot inutil.  "Mixed Grill’ (1993), "Mașina cu Jazzolină" (1994), "Gânduri nevinovate" (1997), "Lasă" (2000), "Stângul de a visa" (2002), "Prinde o stea" (2003), "Jocul de-a joaca" (2006) ș.a. În 2007 i-a apărut albumul "La jumătatea vieții". A plecat din grupul Divertis în 2007 și s-a ocupat de spectacole, piese de teatru și turnee prin țară. A fost protagonist în spectacolul "Vicontele" de Eugen Ionescu, în regia Luminiței Văleanu — spectacol muzical cu păpuși (în coproducție cu Teatrul de Păpuși "Puck") , care a avut premiera în deschiderea stagiunii 2007-2008 a Teatrului Național "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca. La acest spectacol Ioan Gyuri Pascu a semnat și muzica.

A jucat în rolul lui Cadâr, din "Take, Ianke și Cadâr" de Victor Ioan Popa, în regia lui Doru Ana, efectuând numeroase turnee cu această piesă. Din toamna lui 2009 s-a alăturat din nou echipei Divertis, acum "Divertis: Land of Jokes", în rolul "Nemuriciului". În decembrie 2009, a fost invitatul special al celebrului Harlem Gospel Choir, într-un proiect inedit, dedicat special publicului român, spectacolul fiind inclus în turneul mondial "Concert of Hope/Remembering Michael Jackson". Din 2011 a făcut parte din "Distractis Show", un program cu satiră politică lângă umor elegant, spontan, improvizat, foștii "Divertiși" revenind după 11 ani la televiziunea publică, unde au mai putut fi urmăriți în perioadele 1990-1993 și 1998-2000. (sursa: Agerpress)

A trăit o iubire ca în poveste, alături de Daniela, cea care i-a fost soție vreme de 17 ani. Au divorțat în 2010 și, spuneau apropiații, acesta ar fi fost și motivul atacului cerebral suferit de el la finalul anului 2010. El avea să și declare, referitor la divorț: "Am greşit mult, aş schimba chiar chestia asta cu posesivitatea. O controlam fără să-mi dau seama cu telefoane şi aş fi vrut o comunicare mai deschisă când erau momentele de criză"

Cu ceva timp în urmă, Ioan Gyuri Pascu declara:  ‘’Trebuie să înţelegem că menirea noastră, drumul nostru pe pământ, este de a reface legătura cu Divinitatea, cu Dumnezeu.„

Azi dimineață, la ora 5, Ioan Gyuri Pascu și-a refăcut legătura cu Dumnezeu…

Articol publicat pe EmmaZeicescu.ro

2 thoughts on “Ioan Gyuri Pascu – la moartea unui om fabulos”

  1. Un actor si-un muzician de exceptie pacat si RIP ! A inceput ” bine ” saptamana Iancule …oare Ion Iliescu , n-o avea si el vreun gand …ceva acolo ? 8)

Leave a Reply

Your email address will not be published.