Învață să faci agricultură modernă cu Tractorsud.ro!

Utilajele agricole în ziua de astăzi sunt indispensabile, mai ales pentru cei care aleg să facă carieră în domeniul agriculturii. În România, cererea pe piață este destul de mare, însă deseori agricultorii nu fac față din cauza faptului că utilajele se mai pot defecta. Având tractorul sau combina agricolă stricată, cu siguranță nu vom avea niciun beneficiu, iar costurile de reparație vor fi foarte mari. Însă, magazinul tractorsud.ro oferă o gama de piese foarte accesibile și de calitate pentru cei care doresc să facă performanță în acest domeniu. Sute de piese utilaje agricole așteaptă clienții pe site-ul tractorsud.ro, locul de unde găsești cu siguranță piesă dorită. 

Chiar și gama de piese combina rare, precum un releu sau laverna, pot fi găsite online, deoarece magazinul poate aduce piese și pe comandă.

Operațiunile de recoltare și măcinare a culturilor au evoluat de-a lungul timpului, datorită introducerii unor utilaje avansate din punct de vedere tehnologic, care acum au mecanizat aceste operațiuni, facilitând considerabil muncă angajaților. Una dintre aceste invenții se numește combină agricolă!

Principiul separării bobului de spic printr-un dispozitiv rotativ nu este nou. Acesta datează de la începutul Revoluției Industriale, adică de acum 250 de ani. În secolul următor, în America de Nord, a fost introdusă prima combinație de secerătoare și treierătoare (așa-numitul „recoltat combinat”), dar în Europa, abia după al Doilea Război Mondial, această mașină a început să se răspândească și să se înrădăcineze. În tot acest timp, s-au dezvoltat constant soluții noi și din ce în ce mai avansate, care datorită noilor tehnici de proiectare și construcție ne-au permis să eliminăm defectele și limitele, ceea ce face ca combinațiile să fie din ce în ce mai valide și mai fiabile. 

Prin urmare, propunerile producătorilor sunt actualizate în permanentă pentru a oferi utilaje din ce în ce mai avansate și este bine că persoanele din interiorul industriei să înțeleagă ce fel de mașinării să aleagă pentru a răspunde nevoilor lor și să facă față concurenței din ce în ce mai acerbe din acest sector. Înainte de a cumpără, ar trebui să știți: ce este combina, diferitele modele de combine, structura unei combine agricole, cum funcționează o combină.

Deci, ce modele de combină cumpărăm pentru eficiență maximă?

Tăierea este faza finală a recoltei și constă în separarea boabelor de grâu de paie și pleavă. Recoltarea cu combina începe când produsul atinge gradul potrivit de maturare și condițiile meteorologice îi permit. De fapt, este important să efectuați această operație cât mai curând posibil pentru a evita pierderile care pot rezultă din vremea rea ​sau ce țin de factori fiziologici.

Fazele de treiere sunt împărțite în:

-Baterea manunchiului de grâu;

-Separarea paielor din cereale prin ventilație și agitarea paiului;

-Uscarea cerealelor;

-Recoltarea cerealelor în containerul din lemn poziționat în partea frontală joasă.

Combina autopropulsată este cel mai obișnuit tip. Echipată cu propriul motor de putere diferită, este aprobată pentru conducerea pe șosea. Pentru a facilita utilizarea sa în soluri speciale, se poate avea în vedere introducerea unui sistem de auto-nivelare.

Mașinării sunt multe și, indiferent de calitatea lor, acestea se pot defectă oricând. Însă nu trebuie să îți faci griji. În funcție de combina pe care o deții, vin-o la Tractorsud.ro pentru a cumpăra cele mai bune piese de schimb!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *