Inele din argint, simboluri ale iubirii, puterii si eternitatii de la magazinul Tominabijoux

Tominabijoux.ro este unul din cele mai populare magazine de bijuterii din argint, ce ofera clientilor produse de cea mai inalta calitate, dar si preturi foarte rezonabile. In materie de inele de argint, magazinul este extrem de bine aprovizionat, cu o varietate de produse, pentru toate gusturile, ideale pentru a fi asortate oricarei tinute. Mai multe, aceste https://www.tominabijoux.ro/inele-argint pot fi oferite inclusiv ca inele de logodna femeii iubite dar au si alte semnificatii nebanuite.

De ce iubim insa asa mult inelele? Cand au aparut primele astfel de podoabe si ce semnificatie au ele?

In istoria umanitatii, primele bijuterii care au aparut au fost, se pare, inelele, acele podoabe purate pe degete. Denumirea de inel vine din latinescul „Anus” (cerc). Inelele din argint sau din orice alt metal, sunt considerate atat un ornament, cat si un accesoriu vestimentar.

Asadar, inelele au, in general. forma de cerc (desi inelele moderne pot fi si patrate sau pot avea forme fanteziste) si sunt purtate pe toate degetele, fara exceptii. Primele exemplare au fost gasite in mormintele lui Ur, datand din 2500 i.Hr.. Aceste podoabe erau purtate ca semn de dragoste, pentru a sarbatori casatoria sau pentru a-si aminti de morti. In Egiptul Antic, incepand cu anul 2000 i.Hr., cele mai frecvente au fost inelele ce infatisau un scarabeu, de obicei sculptate in piatra, unde numele proprietarului era gravat pe partea superioara. In perioada celebrului faraon Tutankhamon, primele inele au aparut cu imagini simbolice ale animalelor, zeilor si florilor de lotus. Inelele egiptenilor contineau adesea un dispozitiv care le facea sa se roteasca, dezvaluind un sigiliu intern. Romanii s-au dovedit a fi niste bijutieri rafinati si experimentati. De exemplu, inelele matroanelor aveau adesea o cheie mica atasata pentru a debloca cutiile de bijuterii.

In timpul Evului Mediu, inelele au dobandit un sens simbolic precis. Intr-o epoca in care religia si magia s-au impletit, inelele erau purtate ca semn de credinta, ca amuleta sau pentru a „vindeca” o boala. La vremea aceea era foarte popular sa se poarte mai mult de unul, pe toate degetele. Adesea, inelele aveau gravuri cu simboluri ale iubirii sau religioase si puteau fi atasate pietre pretioase gravate. In acest caz, inelele erau folosite ca inele de sigiliu, presate intr-o ceara de etansare calda pentru a autentifica scrisori si documente. Logodnicii le purtau pe cele cu gravuri romantice si cu motive simbolice ale loialitatii. Inelele cu imagini religioase si imagini ale sfintilor erau ceva normal si erau adesea considerate obiecte protectoare.

Inelele posy, denumirea care deriva din poesie („poezie”), sunt acele inele cu inscriptii care exprima afectiune, prietenie si dragoste. Inscriptiile cu rime erau la moda in jurul anilor 1200-1500 si erau scrise in latina, dar mai frecvent in franceza, limba asa-numitei iubire “courtoise”. In timpul Renasterii, simplitatea formelor medievale s-a transformat intr-un triumf al bijutierilor. Inelele au fost montate cu pietre, rubine, safire si diamante. Mai mult, a fost descoperita o noua tehnica de imbunatatire a culorii pietrei prin plasarea unei mici folii colorate in spatele acesteia. Renasterea a fost o era a noilor descoperiri stiintifice, astfel incat inelele s-au adaptat si perioadei. De fapt, acestea puteau contine busole, ceasuri solare, ceasuri in miniatura si compartimente secrete, care ar putea contine o relicva, parfum sau chiar otrava, potrivit povestilor sinistre ale familiei Borgia.

Inelul este, de asemenea, simbolul absolut al casatoriei: la sfarsitul anilor 1800, productia mondiala de diamante a fost intr-o continua dezvoltare si chiar si cei care aveau origini mai umile isi puteau permite pietre pretioase pentru inelele de logodna. La inceputul anilor 1900 insa, situatia economica era intr-o stare grava. Europa se pregatea sa infrunte cele doua mari razboaie, situatie ce a continuat pana la mijlocul anilor 1940. In ziua de azi, inelele sunt disponibile oricui, indiferent de buget. Sunt la moda inelele cu gravuri si pietre stralucitoare si, da , inelele din argint sunt din ce in ce mai apreciate.  Traditia inelelor cu gravuri este preluata din cultura estica. Acestea erau purtate insa doar de barbati. In unele cazuri, erau gravate devizul sau numele familiei de origine, in altele erau gravate anumite simboluri pentru a indeparta spiritele rele. Utilizarea inelului ca aparare impotriva entitatilor rau intentionate este inca folosita de triburile de berberi si tuaregi, in care un inel are si sarcina de a simboliza trecerea unui baiat la varsta adulta sau de a proteja femeile in casatorie si in timpul sarcinii.

In triburile indienilor din America, inelele erau purtate doar de sefii de trib si de samani pentru a demonstra superioritatea, intelepciunea sau puterea lor fata de ceilalti membri. Adesea, inelele acestor popoare erau insotite de gravuri cu pene de vultur sau gheare reale de lup si urs, animale care reprezinta forta, intelepciunea si abilitatile de supravietuire.

Cele mai populare inele traditionale din vest sunt Inelul Claddagh si verigheta turceasca. Inelul Claddagh este insotit de legenda care povesteste despre iubirea imposibila si care, de-a lungul timpului, a devenit un simbol al iubirii eterne si credincioase. Verigheta turceasca, cunoscuta si sub denumirea de „inelul sultanului”, este in schimb formata din mai multe inele unite si care, odata despartite, sunt greu de pus in aceeasi forma decat daca cunoasteti succesiunea miscarilor. Conform legendei, un sultan l-a creat pentru a-si testa supusii. Oricine ar fi putut sa asambleze un inel odata desfacut, ar fi fost o persoana cu suflet bun, care nu ar fi comis infractiuni sau furturi. Fiind un inel al increderi, de aici a devenit simbol si al casatoriei.

Inelele au simboluri multiple, care sunt diferite de la tara la tara, de la secol la secol. Inelele continua sa ne fascineze si sa ne incante, si reprezinta obiecte pe care le purtam sau le daruim adesea persoanelor dragi, ca simbol al iubirii, eternitatii si puterii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *