Ce trebuie să știi despre diamante pentru a alege un inel de logodnă cu diamant la un preț mic

Inelul de logodnă cu diamant este o opțiune obișnuită pentru aproape orice bărbat care dorește să o ceară pe aleasa inimii sale în căsătorie. Cu toate acestea, acesta își face și un plan cu toate cheltuielile pentru perioada următoare, iar inelul de logodnă trebuie la rândul său să se raporteze la acest buget total.

Chiar dacă inelul de logodnă este o bijuterie specială, acest lucru nu înseamnă că nu puteți economisi fonduri importante în achiziționarea sa. Tot ce trebuie să știți, mai ales în cazul inelelor de logodnă cu diamante, sunt elemente vitale despre inelele de logodnă și în special despre caracteristicile pietrelor prețioase. În acest caz, caracteristicile diamantelor.

CARE SUNT CEI 4 C AI DIAMANTELOR?

Diamantele sunt cunoscute după 4 caracteristici importante. Inelele de logodnă cu diamant negru sau simplu pot fi alese cu aceste caracteristici în minte, pentru ca alegerea raportată la preț să fie una echilibrată.

Iată cei 4C ai diamantelor:

1. Primul C – caratul

Caratul (ct) este unitatea de măsurare a greutății diamantului, un carat fiind echivalentul a 0,20 grame. Pentru a se orienta corect, domnii trebuie să știe că sistemul de măsurare începe de la 0, 005 carate și poate atinge un maxim de 2 carate. Diamantele care depășesc această limită de greutate sunt destul de rare, ceea ce le face cu mult mai valoroase.

Atenție! A nu se confunda greutatea diamantului cu mărimea acestuia. Două diamante de aceeași mărime nu trebuie neapărat să aibă neapărat aceeași greutate. O variabilă a greutății este modalitatea în care diamantul a fost tăiat. Diametrul acestuia este direct proporțional cu greutatea lui.

2. Al doilea C – culoarea

Culoarea unui diamant se raportează la tenta de galben a acestuia. În acest caz, un loc bun pe scala de culoare, numerotată cu litere de la D la Z, îl ocupă diamantele complet incolore.

Un alt criteriu care trebuie avut în vedere este fluorescența, măsurată pe 5 niveluri. La fel ca în cazul culorii, este de preferat ca gradul de fluorescență să fie cât mai mic. În caz contrar, diamantul va căpăta un aspect albastru neplăcut atunci când este pus în lumină de neon.

Spre deosebire de diamantul albastru, inelele cu diamante negru sunt foarte în vogă, datorită eleganței și aspectului clasic.

3. Al treilea C – claritatea

Claritatea diamantului este dată de numărul și mărimea imperfecțiunilor de pe suprafața sau din interiorul său. Cu cât acestea sunt mai puține, cu atât diamantul are o claritate mai mare și un aspect mai valoros.

4. Al patrulea C – tăietura (cut)

O tăietură de calitate se măsoară în strălucirea diamantului. Atunci când diamantul este tăiat în proporții corecte, lumina se întoarce prin partea de sus a acestuia. Dacă tăietura este de o calitate slabă, lumina se va pierde prin părțile laterale, iar dacă diamantul a fost tăiat superficial, lumina se va pierde din partea de jos a diamantului, fără să mai fie reflectată deloc.

DE CE MERITĂ INVESTIȚIA FINANCIARĂ UN INEL DE LOGODNĂ CU DIAMANT?

Mulți domni sunt descurajați de prețul inelelor de logodnă cu diamante, înainte să verifice opțiunile pieței și să înțeleagă cum se construiește raportul preț – calitate. Pentru a trece peste clișeul „inelele cu diamante sunt extrem de scumpe”, trebuie ca domnii să înțeleagă care sunt criteriile de care se ține cont atunci când se stabilește prețul unei asemenea bijuterii.

Dincolo de brand, prețul unui inel cu diamant se justifică prin valoarea pietrei prețioase (cei 4C), materialul din care este făcut inelul, designul și, nu în ultimul rând, mâna de lucru.

Un produs de valoare, care să impresioneze și să aibă o durată lungă de viață trebuie să aibă și un preț pe măsură. Dacă se ține cont și de valoarea sentimentală a acestuia și de mesajul pe care iubitul vrea să îl transmită, inelul de logodnă își merită cu atât mai mult banii!

A nu se înțelege însă că inelele de logodnă cu diamant ieftine sunt neapărat mai puțin frumoase sau de o calitate inferioară.

Pentru un raport bun calitate – preț, domnii se pot orienta direct către un producător care nu lucrează cu intermediari, precum E-ring.ro.

SFATURI UTILE PENTRU O ALEGERE DE SUCCES

Misiunea alegerii unui inel de logodnă potrivit este mai ușoară dacă viitorii miri sunt atenți la câteva detalii care fac diferența:

Măsura inelului trebuie să fie cea corectă – Dacă domnii nu cunosc măsura de la degetul iubitei, se pot consulta cu una din prietenele ei. Există și varianta folosirii unui alt inel, deja cumpărat, însă trebuie să fie atenți să nu se dea de gol.

Alegerea unui magazin care oferă și consultanță – În cazul în care viitorul mire nu este foarte sigur de alegerea sa și simte nevoia să se sfătuiască cu un profesionist, este indicat să se îndrepte către magazinele care pun la dispoziția clienților și consultanță.

Opțiunea de inele personalizate – Deși pe piață există o gamă largă de modele de inele cu diamante, se poate întâmpla ca nici unul dintre ele să nu fie 100% pe placul cumpărătorului. Pentru aceste situații, există magazine care oferă clientului posibilitatea de a alege el designul după care s fie construit inelul.

Luând în calcul toate aceste sfaturi, este imposibil să nu găsiți exact inelul de logodnă cu diamante pe care îl căutați. Magazinul online E-ring.ro este, de asemenea, la dispoziția voastră, cu sute de variante de inele de logodnă, gata să vă încânte prin bijuteriile sale prețioase, dar și prin prețurile sale mici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.