Improvizația poate aduce moartea

Citeam în urmă cu câteva zile o știre ce poate părea banală, dar care ascunde în ea o situație dramatică și care se repetă în fiecare an: astfel, de la 1 ianuarie până azi, în județul Dâmbovița, a murit zilnic cel puțin un om din cauza instalațiilor de încălzire făcute după capul fiecăruia, fără a se respecta nici cea mai mică normă de securitate.

Avem, așadar, în fiecare zi, cel puțin un om mort din aceste cauze. Și cu toate astea, fenomenul periculos continuă. Încă mai există oameni care cred că a te juca cu gazele sau electricitatea e o joacă pentru oricine, că îți poți permite tu să faci orice fel de modificări vrei la instalații, pe principiul ”sunt meșter la mine acasă”.

Încă mai avem autorități care, în afara unor reclame bunicele, de altfel, nu atitudine reactivă, nu și proactivă. Ce înseamnă atitudine proactivă? Ca acolo unde știi că ai mereu probleme de genul ăsta, în zonele unde lumea nu este atât de bine informată și educată, să mergi cu verificări mai dese,nu să aștepți să apară tragedia și apoi să vii și să spui că e vina mortului.

soba_teracota_23

Încălzirea pe timp de iarnă este o problemă a multor oameni. O problemă extrem de scumpă, astfel încât fiecare caută să își asigure un dram de căldură așa cum poate. Dar dacă tot alegem să facem niște investiții și să fim siguri că nu sunt probleme, atunci vi-i recomand pe cei de la www.shop-einstal.ro, loc de unde vă puteți alege o gamă variată de modalități de încălzire și la prețuri ok.

Revenind un pic la partea cu improvizațiile și cât de periculoase sunt ele, deși nu am așa ceva în casă, în urmă cu câteva zile, am trăit un astfel de moment în care, din senin, în casă a început să miroasă, doar în câteva locuri, a prize arse. Culmea, mirosul era în zona tavanului, astfel că m-am impacientat un pic. Și am realizat că e ceva vreme de când nu am mai schimbat rețeaua electrică din casă, am luat legătura cu un electrician și asta urmează să fac.

Da, o să coste un pic. Dar cred că trebuie să ne obișnuim și noi cu ideea că e mai importantă viața decât orice sumă de bani. Pentru că, până la urmă, asta face diferența între viață și moarte: un 20 de lei pe care să îi dai echipei de la gaze să vină să verifice dacă ai scurgeri prin casă….

2 thoughts on “Improvizația poate aduce moartea”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *