Iluzia likeurilor pentru Victor Ponta

Îl vedem mai activ ca niciodată. Postează dimineața, la prânz și seara. Îi cere demisia lui Iohannis, o vrea pe Gorghiu în continuare șefă la PNL, se laudă cu cifrele guvernării sale (doar atunci când îi convin) și face mișto de cine apucă.

Victor Ponta trăiește iluzoria a două viață de politician, unul ce, conform propriilor sale declarații, se reîntoarce călare pe balaurul ce l-a răpus, Facebookul. Sau social media în general. Dar chiar așa să stea lucrurile?

La o privire mai atentă, veștile nu sunt chiar atât de bune pentru fostul premier. Da, strânge likeuri, primește comentarii apreciative, curge cu inimioare pe profilul lui de Facebook. Dar astea vin dinspre o echipă de comunicare extrem de bine construită, fani ai lui Ponta sau membri de partid care se execută meticulos la fiecare nouă postare. Dar restul Facebookului ce face?

Victor-Ponta3

Păi face a făcut și până acum în privința lui Ponta. Ori mișto, ori demontarea minciunilor postate de acesta, ori ignorare. Marea problemă pentru cel ce se vrea a deveni președintele Camerei Deputaților este faptul că există în continuare o masă critică extrem de virulentă la adresa sa. Formată fix din aceeași oameni care au dat tonul demiterii sale. Și care nu au cum să uite toate petele fostului premier: plagiatul, toate minciunile, punerea sa sub urmărire penală, trădarea lui Antonescu, jocul politic duplicitar, șamd.

Da, în vizitele în țară, Ponta a fost bine primit de acel electorat captiv al PSD, puțin informat și deloc interesat de lucruri precum justiție, corupție și altele din astea. Numai că în mediul online, Ponta se joacă într-o bulă creată în jurul său, extrem de periculoasă. Se poate sparge oricând, iar #PuieMonta să redevină un hit al verii sau toamnei politice.

Articol postat pe Știripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *