Ieri am tăcut. Azi urlăm?

Se simte la nivelul societății, dincolo de sentimentul de compasiune, de durere față de ceea ce s-a întâmplat vineri la Colectiv, o furie crescândă. O dorință puternică de a schimba ceva. Ieri, într-un exercițiu de solidaritate pe care, recunosc spășit, nu îl mai credeam posibil, au ieșit în stradă peste 10.000 de oameni. marea lor majoritate tineri. Au mers tăcuți prin București, au ajuns la locul tragediei, au depus flori, au aprins lumânări.

Iar la plecare și-au promis că vor reveni. De data asta nu tăcuți, ci porniți să urle, să se spargă geamurile Casei Poporului, Guvernului, Președinției, pentru a spune că ne-a ajuns cuțitul la os.

Pentru ca moartea celor 30 de tineri din Colectiv să nu se transforme doar într-un simplu exercițiu de statistică și comemorare, este nevoie ca ceva să se schimbe. Întrebarea este: ce? Oriunde te uiți, oriunde întorci capul, nu regăsești decât același cancer metastazic, care a ucis sistematic societatea românească în ultimii 25 de ani.

Corupția ucide. Și nu vorbim doar de victimele ei de vineri. Nici de Gigina. Nici de copilașii de la Maternitatea Giulești.

Corupția ucide în fiecare zi. Ucide un vis. Ucide un viitor. Ucide o speranță la mai bine.

Corupția ucide suflete. Corupția ucide trupuri. Corupția a ucis această țară.

Respirăm prin aparate, mai avem doar o mică pâlpâire și apoi, probabil, ne dăm duhul definitiv. Măcar cu această ultimă suflare, să tragem aer în piept și să urlăm să răsune universul:

”Ne vrem România înapoi ! Curajul e la noi ! Frica e la ei !”

bannermugur

6 thoughts on “Ieri am tăcut. Azi urlăm?”

  1. A venit momentul sa ne maturizam , sa se termine joaca dea politica pentru politicieni, iar pentru noi sa nu votam dupa ceea ce primim material in campanii electorale. Lipsa de maturitate si lipsa de responsabilitate din partea politicienilor, si a noastra ca parti civile a dus spre ceea ce sa intamplat . Avem nevoie de politicieni tineri , patrioti sa fim reprezentati asa cum ne cuvine la nivel national, si international. Sa lasam biserica cu treaba ei si sa nu o mai murdarim cu noroi la fiecare nenorocire provocata , avem multe biserici este adevarat dar cele dupa 89′ sunt construite si cu bani de la guvern ,dar aici nu sunt importanti banii, bani au fost alocati si pentru spitale , scoli samd. Banii alocati pentru autostrazi si spitale scoli, majoritatea lor au ajuns in buzunarele poloticii romanesti. Preotii au construit singuri si au lasat ceva in urma lor. Catedrala Mantuirii o facem doar si doar ca cine se ocupa de proiect in afara de bani aceasta echipa pune si multa pasiune. Deci, daca politicienii ar fi si buni ,,gospodari,,asa cum ar trebui sa fie, am avea si o infrastructura demna de Europa, si spitale cu aparatura necesara erii in care traim, si scoli de unde sa se formeze vitorul. Deci politica, si nu joaca. Dumnezeu sa odihneasca pe cei plecati dintre noi, la raniti vindecare, iar pentru noi poporul o minte mai doritoare de schimbare si fapte bune.

  2. Institutiile statului nu mai functioneaza pentru scopul in care au fost create. Este nevoie de o reforma ca aceea in care am trecut de la feudalism la epoca moderna. Nu stiu cine sa o faca dar trebuie facuta. Poate noi, poate o generatie noua de politicieni, poate impusa de afara…

  3. Exista un leac impotriva coruptiei,acest leac este banul .intr-o societate lipsita fie si partial de mijloace material coruptia infloreste cu fiecare zi.vrem aia vrem ailalta dar uitam ca totul are un pret si se cumpara cu bani.daca nu ai bani si vrei sa te distrezi alegi locuri sau produse dubioase care iti pun viata in pericol.coruptia vine ca un ordonator de valoare pentru societate modificind moralitatea cetateanului.omul nu are ce face si trebuie sa se adapteze. asta se intimpla pentru ca societate nu are resurse sau poate ca o parte din resurse sunt folosite in alta parte iar cineva doreste sa mascheze acest lucru dind vina pe hoti.ne vaitam ca nu avem bani pentru siguranta noastra dar sustinem campanii militare in afara tarii .nu inteleg .pentru aia avem bani ,pentru emigranti avem bani dar pentru noi nu ?invocam ajutor la tv pentru tratarea ranitilor dar in acelasi timp cheltuim bani grei pentru inarmare .cineva minte si ar trebui sa plece.

Leave a Reply

Your email address will not be published.