Iarna e aproape. Ești pregătit de ski?

Mă știți cu toții cât de disperat sunt după iarnă, după zăpadă. Sunt, probabil, printre puținii oameni care, în ciuda tuturor problemelor pe care iarna le ridică de fiecare dată când își permite să vină așa, tam nesam, în ianuarie, se bucură de ea cu aceeași pasiune ca atunci când era copil mic.

Așa se face că de fiecare dată când ninge îmi iau aparatul foto și plec să colind lumea, să surprind jocul fulgilor de nea și cum reacționează natura și oamenii la sosirea lor.

Ninsoarea de la finalul acestui octombrie a fost pentru mulți o surpriză, pentru și mai mulți un motiv de enervare. Pentru mine, niciunul din aceste două lucruri. Pentru că, obsedat fiind de iarnă și de zăpadă, nu trece zi în care să nu verific toate modelele meteo, pentru a vedea când și unde va cădea prima ninsoare. Ca atare, știam de luni că vom avea ninsoare în weekend.

image

Nu mă așteptam însă să fie așa de puternică. Un viscol în toată puterea cuvântului. Demn mai degrabă de ianuarie, nu de octombrie.

Partea bună din povestea asta de iarnă grea este că am revăzut, după mulți ani, că încă mai știu și cei din ziua de azi că de frumoasă este distracția. Și că lucrurile nu se reduc chiar la ”Băi, ninge ! Unde, dă și tu link”. Așa am văzut cum se refac cazematele și sute de bulgări sunt gata pentru bătălii mai ceva ca în Războiul Stelelor.

Sau pârtii de săniuș făcute din vârful dealului până jos în stradă. Oameni de zăpadă peste tot pe unde vezi cu ochii. E reconfortantă o astfel de imagine, ținând cont de faptul că tinerii din ziua de azi pari legați ombilical și definitiv de calculatoare, laptopuri, gadgeturi și par a fi uitat cât de frumoasă poate fi viața petrecută și afară.

Pentru că, dincolo de glume, problema sedentarismului în ziua de azi este o realitate gravă a societății noastre și se vede foarte bine și în creșterea persoanelor care sunt obeze sau care fac diferite boli cauzate de sedentarism. Iar marea problemă este că tinerii și copiii sunt cei mai afectați. De ce? Pentru că în ziua de azi părinții preferă să îi lase să facă ce vor, să îi știe în fața unui calculator și astfel să își vadă de problemele lor.

Mai bine să fie lăsați afară, să se îmbujoreze de la ger și de la bătaia cu zăpadă. Și dacă totuși nu se va împlini prognoza ca iarna asta să fie peste tot cu multă zăpadă, așa cum visez eu, echipează-te pentru ski cu tot ceea ce este necesar, profitând de ofertele de la Biciclop.eu, unele foarte bune și hai la munte. Pune-ți manusile de ski și lasă-te purtat de nebunia zăpezii, de plăcerea de a fi doar tu și fulgii de nea.

Te asigur că nu vei regreta nicio clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *