Ia-ți mireasă poza bună…

Mor puţin câte puţin când primesc câte o notificare de genul ”am postat 5453543 de poze” de la diverse persoane din lista mea de Facebook. Nu am reuşit să înţeleg niciodată de ce te-ai obosi în primul rând pe tine şi apoi pe cei care te urmăresc pe tine, postând milioane de poze, dintre care sute din ele nu au nicio relevanţa sau, şi mai rău, se duplică între ele. Și după aceea să te apuci, bineînțeles, să cerșești likeuri și comentarii, ca să arăți că ești cea mai populară persoană din lume.

În onlineul de la noi se cunosc câteva astfel de “vedete”, a căror singur rost pare a fi să facă fotografii în neştire şi apoi să îţi chinuie retina ţie. Şi eu sunt pasionat de fotografie şi am menţionat asta de foarte multe ori şi aici. Singurul motiv pentru care să zicem că am putea accepta să ai sute de poze postate pe un profil social este cel al unui eveniment special în familie, cum ar fi o nuntă. Sau un botez, ori ceva de genul. Da, atunci ai multe momente care merită să fie imortalizate și da, nu poți face neapărat selecție între ele.

Dar, decât să ai tu grija pozelor și a filmatului, de ce nu mai bine să apelezi la profesioniști. Iar în cazul fotografiilor de nuntă nu cred să existe un loc mai bun unde să mergeți pentru ele ca www.constantinbutucstudio.ro, unul din cei mai apreciați fotografi. Și care vă poate oferi cu adevărat albumul perfect de nuntă, album care să vă trezească amintiri plăcute peste ani sau care să fie motiv de divorț :P  

poze-haioase-mire-si-mireasa

Dar atunci când aleg să postez nişte fotografii, încerc să le selectez pe cele mai frumoase, cele care ar atrage atenţia, şi pe acelea le pun pe Facebook, pe blog sau pe alte reţele de comunicare. Unul din lucrurile care mi s-a întipărit ca obicei este să port tot timpul după mine aparatul foto. Niciodată nu se ştie când poate apărea perspectiva unei poze unice, memorabile. Sau cel puţin aşa îmi place să mă mint frumos.

Iar acum, că sunt posesorul şi unui trepied de toată frumuseţea, am tot timpul din lume să fac cele mai frumoase poze posibile. Inspiraţia să vină. Cât despre cei care au această obsesie de a posta sute de poze pe net, le recomand să renunţe la aparat foto şi să treacă la ceva mai modern şi mai pragmatic: panasonicagac160.ro, camera video digitală cea mai performantă şi mai accesibilă, destinată atât amatorilor cât şi celor care se consideră profesionişti întru cele media.

Ei obţin şansa unor filmări ce pot înlocui sutele de poze iar noi obţinem un timeline mai aerisit pe Facebook şi posibilitatea de a ne bucura de nişte postări mai interesante. Ştiu, sunt răutăcios..când vorba ceea, Facebookul, Ask-ul, Instagramul și toate celelalte rețele au fost inventate tocmai pentru ca să punem mii, zeci de mii de poze.

Nu pot să nu mă întreb…oare unde se duc pozele când se duc ele?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *