Ia refugiatul, neamule !

O masă mare, imensă chiar, de refugiați, ce seamănă cu un ciclon bine conturat, pune stăpânire pe Europa,încet, dar sigur. Și cum se întâmplă și în meteorologie, vine dinspre Mediterană. Germania, Austria, Franța, Anglia, Ungaria, sunt câteva din țările care deja se confruntă cu această situație.

Este un exod fără precedent. Este fuga disperată a unor oameni. Sunt unele imagini care nu au cum să nu te emoționeze când le vezi: tați ce își strâng copii la piept, în timp ce lacrimile le curg șiroi pe obraz. Oameni care fug de un război care nu le aparține, în care nu cred și pentru care nu vor să moară.

refugiati-sirieni

Sunt mii, zeci de mii, sute de mii. Și au dreptul să își salveze viața. Au dreptul să ne ceară să îi ajutăm. Și nu cred că e nimeni atât de mizerabil încât să nu se gândească și la binele acestor oameni. Problema e alta. Poate garanta cineva, din oricare dintre liderii lumii, că printre acești oameni nu se găsesc și teroriști?

Arme nevăzute ale unui război pe care de data aceasta nici noi nu l-am vrut? Ale cărui victime nu vrem nici noi să fim? Nu cred că poate. Pentru că nimeni nu poate garanta siguranța Europei în acest moment. Iar riscul ca ceva rău, urât, să se petreacă, este mai mare ca oricând.

Nu e nevoie decât de un singur kamikaze pentru a ucide sute, mii de oameni. Iar acum avem, în jurul nostru, câteva sute de mii de potențiali astfel de oameni. Nu cred că poate cineva să ne ceară să dormim liniștiți. Mai ales când știm în ce țară trăim.

5 thoughts on “Ia refugiatul, neamule !”

  1. Iancule , nu ma-ndoiesc d e faptul ca , minim 75% dintre acesti refugiati , fug intr-adevar din calea mortii insa , n-ar fi mai corect ca ajutorul sa le fie acordat d e catre cei ce au pornit vrajba in tarile lor d e origine iar apoi …i-au lasat de izbeliste la mila conducatorilor tarilor respective ? Doar nu-ti inchipui ca ” primavara araba ” a inceput asa…netam -nesam ? Te-ntreb Iancule , oare pentru ce acesti oameni nu-si cauta scapare a in locuri mai apropiate d e ei : Coreea de Nord sau cea de Sud , Vietnam , Malaessia , Rusia lui Putin { nu ma-ndoiesc d e faptul ca rusii din FSB i-ar primii cu “drag ” } sau direct catre Guantanamo ??? Acum s-o vad eu pe frau Merkel pe unde-si va scoate kamizolul acceptand aproape un milion de insi , majoritatea musulmani , pe teritoriul Germaniei !Oftica mea , consta doar in faptul ca , locuind la vreo cateva sute d e metrii de un astfel d e centru d e primire refugiati…n-am nici macar un amarat d e Kalasnikov sa-mi pazesc proprietatea .

  2. gogule astia sunt trimisi de rusi ca raspuns pentru sanctiunule primite din partea lu madame nemtoaica,probabil ca putin a lansat fumigena cu imigrantii pentru a derula cit de curind o noua operatiune militara .ziua cind granitele fostului urss vor fi refacute se apropie ,daca Europa nu iese din criza si nu creeaza o economie sociala de piata o sa dispara ca si comunitate asa cum o stim noi acum .viitorul ue inseamna reconsiderarea individului si punere acestuia inaintea economiei de piata.saracia naste comunism .daca ue nu intelege acest lucru inseamna ca sfirsitul ue este aproape

      1. Ba sa crezi Iancule ca , ARE DREPTATE OMU’ !!! Daca aici nu si-or fi bagat si rusii coada , mare minune ! de asemenea are dreptate si a tunci cand spune ceea ce spune despre viitorul UE care trebuie reconsiderat , trebuie regandit daca se mai doreste continuarea acestei megaconstructii !!! Apropo Iancule , tie ca ” parte a BOR ” aceasta UE , aceasta megaconstructie bazata pe ” multiculturalitate ” -asa cum declara insasi frau Merkel – nu-ti aduce aminte de vestitul Turn Babel ??? Mai sti ce s-antamplat acolo ? 8)

Leave a Reply

Your email address will not be published.