Greseli de evitat atunci cand cauti un loc de munca

Terminarea studiilor inseamna inceperea goanei dupa gasirea unui loc de munca cat mai apropiat de nevoile solicitantului. In timpul acestei cautari trebuie sa eviti comiterea greselilor pentru ca acestea scad sansele gasirii locului de munca cautat. Avand in vedere acest lucru iata care sunt cele mai importante greseli ce trebuie evitate in momentul in care cauti locuri de munca in Bucuresti ori locuri de munca in Timisoara:

– Chiar daca in momentul de fata multi dintre noi nu isi mai imagineaza viata fara accesul la mediul online acest lucru nu inseamna ca tot ceea ce vrem sa obtinem trebuie cautat in mediul online. Intr-adevar, din ce in ce mai multi angajatori apeleaza la mediul online atunci cand doresc sa faca angajari insa si celelalte metode de recrutare inca sunt utilizate de un numar foarte mare de angajatori. Dintre acestea rubrica de locuri de munca din cadrul ziarelor locale ori nationale precum si avizierul cu locuri de munca aflat in sediile agentiei de ocupare a fortei de munca reprezinta alternative foarte bune atunci cand esti in cautarea unui loc de munca.

– Aplicarea la locuri de munca care nu sunt compatibile cu calitatile ori pregatirea ta profesionala reprezinta o alta greseala ce trebuie evitata atunci cand esti in cautarea unui loc de munca. Intr-adevar, este foarte greu sa nu ai un loc de munca, insa asta nu inseamna ca orice loc de munca gasesti trebuie sa fie al tau. Fa o analiza foarte obiectiva a calitatilor pe care le ai precum si a experientei profesionale, dupa care aplica doar la posturile in care ai da cel mai bun randament pentru ca randamentul ridicat reprezinta lucrul pe care il cauta angajatorii de la tine.

– Chiar daca cv-ul reprezinta instrumentul din care angajatorul afla daca esti ori nu compatibil cu cerintele locului de munca, acest lucru nu inseamna ca depunerea acestuia este suficienta. Acesta trebuie insotit de o scrisoare de intentie in care trebuie detaliat in amanunt plusul de valoare pe care angajatorul il va castiga daca te va alege pe tine pentru a ocupa postul de munca vacant.

– Desi aspectul financiar reprezinta principalul motiv pentru care te duci la munca, acesta nu trebuie adus in discutie sub nici o forma de la primele intalniri cu angajatorul deoarece acesta va considera ca doar partea financiara te intereseaza, lucru care uneori este adevarat, nu-i asa? Cu toate acestea angajatorul nu trebuie sa stie asta.

2 thoughts on “Greseli de evitat atunci cand cauti un loc de munca”

  1. ionut sunt saturat de strimbele astea scornite tot de cei care sunt patroni si distribuite prin agentiile lor de recrutare si publicitate.Am sa fiu scurt .Daca au nevoie te angajeaza,poti sa fii tu superman si sa aduci si de acasa daca la un moment dat nu te vrea sau nu te poate tine patronul faci out imediat .Pai cum sa nu ceri bani ,patronul nu cere sa muncesti cit mai mult?Adica cum, tu sa fiintezi ca persoana fizica mereu in faliment /munca multa ,bani putini /iar domnul patron sa iasa mereu pe plus ca de vorba lu” Tomita asa este in tenis tot timpul avantaj el.In marea lor majoritate locurile de munca existente sunt un fel de incropeli de azi pe maine de unde nu esti sigur ca vei iesi la pensie.Tu nu vezi de ex la marile super marketuri ca personalul nu mai imbatrineste de ani de zile?Oare care o fi explicatia? Poate aerul de acolo le prieste sau poate au descoperit secretul vietii vesnice.Lasind gluma la o parte daca vom asculta ofurile fiecarui angajat in parte incetul cu incetul vom afla ca onor multi nationala pe o parte angajeaza iar pe cealalta parte da pe rupte afara atunci cind personalul se vestejeste precum leusteanul.De tineri nu au nevoie decit pana la o anumita virsta iar de cei mai in virsta nu au nevoie decit ocazional si fara carte de munca .Asta este adevarul .Esti indemnat sa faci n cursuri pentru a obtine n virtuale slujbe .Cei care sunt in cistig sunt mereu organizatorii de training.Chiar daca esti angajat si stai in coada pentru a satisface stapinul cu ce te alegi?La final sa zici mersi daca obtii un somaj prapadit/ca de statul nu da pomana /asta daca nu te forteaza seful sa semnezi demisia .Asta este Romania ,O tara membra ue unde oficial ne merge bine la toti iar daca nu ne merge asa de bine este numai vina noastra ca de guvernul da dar nu baga in traista nimanui ca nu vrea sa aiba dosar la dna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *