Graba lui Crin Antonescu

Nu cred că este o noutate pentru nimeni faptul că, la alegerile din toamnă, cele pentru președinte, cel puțin în turul al doilea va exista o coagulare a voturilor pro și contra PSD. Și nu, nu va mai fi un vot anti-Băsescu. Dintr-un motiv cât se poate de simplu: românii și-au vărsat deja năduful de două ori printr-un astfel de vot. De fiecare dată au făcut-o degeaba: referendumul a fost invalidat iar alianța care a câștigat alegerile parlamentare in 2012 a clacat penibil.

Ca atare, motivul pentru care românii vor ieși acum la vot nu va mai fi Băsescu. Oricât se chinuie el să pară că nu, cariera sa politică este la final. Iar asta o va dovedi și procentul pe care îl va lua PMP la alegerile europarlamentare, cu parașute cu tot.

Totuși, deși e evident că va veni un moment în care va trebui să se discute nu neapărat de o nouă alianță electorală, ci pur și simplu de o unificare a voturilor de pe partea dreaptă, cred că președintele PNL, Crin Antonescu, s-a grăbit acum câteva zile cerând o alianță politică pentru a nu-l face pe Ponta președinte.

Dacă mai așteptăm un pic, cred că justiția va avea grijă să nu mai candideze Victor Viorel.

Crin_Antonescu_si_Victor_Ponta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *