Gânduri despre congresul PNL

A fost clar un Congres lipsit de acele emoţii şi scandaluri aşteptate probabil cu nerăbdare de cei de la Răitaru OTV 2.

A fost un congres special pentru că a avut loc după ce PNL s-a consacrat ca principala forţă politică de dreapta a ţării, reuşind să obţină cele mai mari scoruri electorale din istoria sa.

Iar asta s-a văzut şi în desfăşurarea de forţe. Crin şi-a impus tot ce a dorit la acest congres, iar mult aşteptata opoziţie din interior nici nu a existat. Felicitări lui Călin Popescu Tăriceanu şi Ludovic Orban, doi liberali adevăraţi, care au venit la Congres şi şi-au susţinut punctul de vedere cu demnitate, până la capăt. Pentru că aşa fac politicienii adevăraţi.

Ruşine lui Chiliman. Un laş fără onoare. A chiţăit cât a putut prin media, dar nu a venit în faţa colegilor să îi convingă de dreptatea sa.

Ce urmează pentru PNL după acest congres? O bătălie de totul sau nimic pentru cei din actuala conducere. Alegerile europarlamentare, dar mai ales prezidenţialele vor fi testul de foc pentru Crin şi echipa sa. Sunt atâţia care aşteaptă la cotitură un eventual pas greşit.

PS: Aud tot mai insistent două lucruri spuse de opozanţii virtuali ai lui Antonescu: “ce ne tot lăudăm cu scorurile astea mari obţinute la alegeri? Am mai avut ceva de genul şi pe vremea comunismului” sau “nu suntem de acord ca puterea într-un partid să fie pusă integra în mâna unui singur om”

La prima remarcă am răspuns şi ieri spunând că, da, un liberal adevărat se simte bine doar la 10% scor electoral, culegând fărâmiturile aruncate de cei de la putere..

Legat de al doilea aspect, cred că pentru Chiliman şi Moisescu nu e o problemă că e puterea în mâna lui Antonescu dacă le rămâneau lor măcar finanţele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *