Gătitul cu Philips, o joacă

Ați fi crezut vreodată că o să ajungem să vorbim despre bucătăria românească în termenii în care o facem azi? Că vom sta să vedem cum se face o farfurie de calitate, că putem fi capabili să încercăm combinații de gusturi incredibile?

Noi, dintotdeauna am părut a fi blocați în aceleași rețete în aceleași mâncăruri. Ce face românul de sărbători? O salată boeuf, sarmale, prăjeli, cozonac, piftie. Ce face românul de paște? O salată boeuf, sarmale, cozonac, miel, grătar.

Ce mănâncă românul la orice oră din zi și din noapte? Cartofi, mititei și ouă. Cine avea să știe că de fapt adevărul e cu totul altul? Și că bucătăria românească chiar trăiește în secolul 21 și mai mult decât atât, are și viitorul asigurat?

image

Dacă este ceva ce a reușit acest show de televiziune să facă și merită apreciat este de a deschide apetitul românilor spre a-și schimba alimentația, spre a încerca și altceva nou și spre a acorda o mai mare atenție modului în care sunt decorate farfuriile. Asta chiar dacă mai sunt încă personaje care vin la un concurs de genul acesta cu ciorbă de burtă, sarmale sau fasole cu ciolan.

Și dacă tot suntem la momentul ăsta, trebuie să recunosc că și în mine zace un mic Masterchef. Nu cred că suficient de bun încât să apar să plâng la tăiatul cepei sau, mai rău, să nu știu să fierb un ou, dar unul căruia îi face plăcere să gătească și să obțină combinații noi, pe care mai apoi să le testeze pe cei din familie :)) )

Și ca să reușești toate astea, ai nevoie nu numai de talent, voință și perseverență, ci și de o bucătărie adecvată, o bucătărie modernă, cu instrumente care să îți permită să te joci. Din această categorie fac parte și un storcator de fructe si legume de cea mai noua generație sau cea mai noua friteuza care îți va transforma cartofii într-o delicatesă. Cu toate acestea alături, poți fi sigur că vei face din gătit o plăcere și că vei reuși să te surprinzi chiar și pe tine cu tot ceea ce va ieși din cuptor.

Și dacă totuși nu descoperi în tine cel mai bun bucătar din lume, te poți mulțumi cu cel mai bun suc de citrice, cu ajutorul storcatorului de citrice de la Philips. Și tot vei deveni celebru printre prieteni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *