Fiasco-ul privatizării CFR Marfă

Așa cum era de așteptat, privatizarea CFR Marfă a eșuat. La momentele la care scriu aceste rânduri, Gruia Stoica, patronul GFR nu a făcut dovada plății diferenței de 170 de milioane de euro, care ar fi închis astfel procesul de privatizare.

Să ne uităm un pic la fapte: Gruia Stoica cumpără caietul de sarcini cu 10 milioane de euro.

Același om plătește apoi și garanția de 20 de milioane de euro. Mai rămâne astfel un singur pas, cel în care Consiliul Concurenței să avizeze toate documentele de până acum și toți pașii, astfel încât omul și compania pe care o deține să facă și plata diferenței de 170 de milioane.

În condițiile date, de ce aș crede că acest om a fost de rea credință? De ce aș crede că cineva, oricine, și-ar permite, în vremurile astea de criză, să arunce la gunoi 30 de milioane de euro?

Asta seamănă mai degrabă a țeapă dată de stat unui om de afaceri.

O vorbă și despre ministrul Ramona Mănescu…păi, chiar nu știu ce să spun, nu știu dacă a respirat și ea prin acel minister…

cfr_marfa_26783000

5 thoughts on “Fiasco-ul privatizării CFR Marfă”

  1. Cum dracu de se-ntampla tocmai sub mandatul lui Vosganian si al amaratei alea de Ramona , adica doi liberali Iancule ” garantati ” de Antonescu ? Cum dracu d e se-ntampla asta tocmai sub mandatul USL-lasilor in care in urma cu un an ne pusesem cu toti cei 7,4 milioane { plus inca pe atat undercover } atatea sperante . Avea dreptate cine spunea despre USL-asi : aceeasi Marie cu …aceeasi palarie sau cum scria in ianuarie 2012 pe un bener pe care-l purta unul prin Piata Universitatii : USL= PDL….aceeasi MIZERIE !!!! Zi ca nu-i asa Iancule , daca ai sange in instalatie !!!!! 8)

    1. @marian daca este sa privim la cald tot ceea ce se intampla, imi va fi foarte greu sa gasesc argumentele care sa fie contra a ceea ce se striga in 2012 pe la universitate: “USL + PNL = aceeasi mizerie”

  2. Jura-te Iancule pe IPS Daniel { vorba lui Nevermind } ca privatizarea respectiva a fost dorita de cineva !!!!! Gruia Stoica a venit la pont ,crezand ca metoda Patriciu va tine si la el dar…a luat-o in mana si este pacat avand in vedere ca el era cel mai indicat { prin ocupatiile anterioare 8) } sa transforme CFR Marfa in bani pentru partide { care din ele …. numai el si Dumnezeu o stiu !} dupa ce va fi dezmembrat si vandut pe bucati toata respectiva companie . Ce dracu Iancule , esti om serios ! Ai inceput sa pui botu la vrajala oricui iti serveste o ….” savarina ” din astea ???? 8)

  3. @ Marian

    Te rog frumos sa nu-mi atribui chestii pe care eu nu le spun. Eu am zis sa se jure pe mpfj daniel, nu pe IPS Daniel. mpfj daniel inseamna mult prea fericita javra daniel iar IPS Daniel inseamna alaturarea unui nume onorabil (al altor persoane), de acronimul unei tehnologii lcd a LG.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *