Ferroli, partenerul tău energetic

Până acum aveai o listă întreagă de instituții sau oameni despre care știai că te fură. Începuseși să te obișnuiești să știi că ești înconjurat numai de hoți. Dar erai și destul de senin, gândindu-te că nu chiar toți sunt așa.

Dacă cumva îi aveai pe lista de oameni buni și pe cei de la ENEL, șterge-i ! Vreme de 2 ani, românii au plătit de 2 ori pe factura taxa pentru certificatele verzi. Nimeni nu a știut nimic, iar cei de la ENEL nu s-au obosit să anunțe problemele, asta până când, de curând, ANRE a făcut public acest lucru. Și, spune ei, vor da banii în tranșe înapoi, scăzând din facturile lunare.  Asta se adaugă la furtul care se face la regularizare, se adaugă și la tâmpeniile marca Ponta, căruia trebuie să îi mulțumim pentru faptul că pe facturile la curent al consumatorilor fizici se va regăsi și celebra taxă pe stâlp. Ca să fie bine, să nu fie rău.

Mulți oameni i-au dat în judecată și au obținut și despăgubiri pentru acest furt. E un gest de normalitate, într-o societate normală. Un gest pe care ar trebui să îl facem tot mai mulți.

A trecut vara. A venit din nou frigul. Din nou nevoia de căldură, din nou facturi umflate la electricitate. Spun asta din experiența proprie, iarna trecută am dat și 600 lei pentru curent. Și asta când avem numai pentru noi cea mai puternică sursă de energie: soarele.

image

Ca atare, sfătuit și de cunoscuți care au ales această variantă, am decis să studiez mai atent avantajul panourilor solare. Și pentru asta am mers la cei de la Ferroli, cei care oferă soluții complete și extrem de avantajoase de panouri solare pentru apa calda, de seminee pe lemne și multe altele. De la început trebuie să vă spun că panourile solare nu sunt soluții individuale, doar pentru o casă sau un apartament. Cu puțină inițiativă și coordonare, un bloc întreg și-ar putea asigura necesarul de energie la niște costuri incredibile. Și pot aștepta fără griji și vara următoare, pentru că o să am și aer condiționat, aer condiționat de tip split, cu aparate de aer condiționat performante și la un preț bun.

Totul ține, până la urmă, de un pic de interes din partea fiecăruia, de un pic de research și de dorința noastră, a tuturor, de a nu mai umfla buzunarele șefilor de la ENEL, Apele Române, Poștă, Romgaz și să începem să ne folosim de resursele pe care ni le oferă natura, pentru un trai cât se poate de decent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *