Femeia și toamna, o combinație răvășitoare

Modul cum alege să se reprezinte în public, pentru mine a fost mereu o modalitate de a analiza femeia şi modul cum ea se reprezintă pe sine. Da, ştiu, sună uneori foarte patetic şi de-a dreptul limbaj de lemn să vii cu o replică de genul: “haina face pe om” sau “eşti ceea ce te îmbraci”, dar, uneori, aceste lucruri fac diferenţa între o femeie cu stil şi o femeie obişnuită.

Şi, dacă ne uităm în jurul nostru, a devenit o raritate să vezi o femeie purtând rochii de zi, o femeie care să ştie să îşi pună în valoare feminitatea nu neapărat arătând totul, ci lăsând o atât de mult dorită urmă de mister. Moda zilelor noastre se reduce doar la dacă se mai merită sau nu să porţi lenjerie intimă, dacă fusta e suficient de scurtă încât să arate tot iar bluza suficient de transparentă încât să nu mai fie loc de întrebări.

image

Nu cred că există om care să nu recunoască că a întors ochii după o femeie îmbrăcată în rochii vaporoase, lungi sau strânse pe un corp frumos, însoţite, bineînţeles, şi de un zâmbet de poveşti al femeii respective care te puteau aduce în stadiul de a te îndrăgosti iremediabil. Ar fi bine dacă tinerele din ziua de azi ar readuce această modă la viaţă şi ne-ar transforma zilele în clipe dulci în care ne preocupăm de ceea ce este mai relaxant: adoratul femeii.

Am spus-o mereu și vin acum și mă repet, eu cred că toate anotimpurile au fost inventate doar pentru a ne dovedi că femeia este superbă oricând, fie când e soare, fie când plouă sau ninge. Iar toamna este chiar anotimpul în care femeile de lângă noi strălucesc și te fac să te îndrăgostești iremediabil de ele, tocmai prin acea aură de mister, de senzualitate pe care o poartă fie și îmbrăcate ca într-o iarnă de Siberia, purtând botine cu siret, sau geci de piele sau chiar geci barbati  croite special pentru a scoate în evidență niște trăsături superbe.

Dar pentru ca asta să devină o realitate, avem nevoie şi de modele de urmat pentru  tinere şi femei, iar aici, ne place sau nu, trebuie să acceptam, avem mari carenţe. Şi nu vorbim doar de persoane care să ne ajute în astfel de domenii specifice, ci de o stare generală a societăţii de la noi. Modelele tinerelor din ziua de azi oferă doar un exemplu negativ, din toate punctele de vedere, chiar și vestimentar. Așa ajungem să vedem cum tinere ce abia au împlinit vârsta legală, merg îmbrăcate ca dansatoarele dintr-un club de noapte.

Iar asta nu e bine deloc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *