Femeia la volan

Este un subiect sensibil, care stârneşte dezbateri la fel de furtunoase precum o temă de genul: oare Udrea şi Băse….se joacă în nisip? sau cât Jack a mai tras guvernatorul înainte să iasă iar cu o declaraţie publică?

Nu sunt misogin, consider că femeile se descurcă în mai multe domenii mult mai bine decât ar face-o bărbaţii. Şi au dovedit asta cu vârf şi îndesat. Plus că şi eu consider că rolul femeii în politică şi în administraţie ar trebui să crească. Dar încă suntem cuprinşi de stereotipie când vine vorba de astfel de dezbateri. Provenim dintr-o societate îndobitocită cu ideea că rolul femeii este doar la cratiţă şi eventual să asigure perpetuarea speciei.

Şi aici putem încadra extrem de uşor şi discuţia despre femeie şi condus. Nu am la îndemână date statistice despre cât de prost şofează femeile în comparaţie cu bărbaţii, nici despre cât este procentajul de accidente făcut de cele două sexe. Dar trebuie să recunosc că cele mai multe momente amuzante spre penibile din trafic le-au avut în centrul atenţiei pe posesoarele sexului slab şi deosebit de frumos. Fie că vorbim de mers cu 40 de km la oră pe un tronson unde se circulă în mod normal cu 70, fie că vorbim de semnalizat stânga şi virat dreapta sau de parcat maşina în cel mai nepotrivit loc. Ca să nu mai vorbim de pleiada de activităţi pe care o femeie le poate face la semafor, spre deosebire de limitările pe care un bărbat le are în aceiaşi situaţie:)) )

Dar acestea sunt doar cazuri amuzante. Există însă şi acele exemple dramatice, ale căror consecinţe, oricât am vrea, nu le mai putem schimba. O ştire care pe mine unul m-a cutremurat, vorbea despre un accident cu 2 sau 3 morţi, cu o femeie şoferiţă, care, în timp ce mergea cu maşina, se pensa ! Trist..dar adevărat.

parcarefemei

Revenind la partea amuzantă, cred că o metodă mai bună de a recunoaşte o femeie la volan decât de a vedea cum a parcat, nu există. Parcatul, mai ales cel lateral, este proba de foc pe care aproape nicio femeie nu a reuşit să o treacă. Dar lucrurile se schimbă în bine şi aici. Un exemplu grăitor este dat de sistemul de navigatie Passat, al producătorului auto cu acelaşi nume, care oferă coducătorului auto practic tot ce îşi poate dori, inclusiv senzori de parcare, cameră marşarier.

Cu aşa opţiuni, până şi blonda supremă, dacă există, poate face parcări laterale.

10 thoughts on “Femeia la volan”

  1. Nici eu nu sunt misogin, dar zi-mi si mie domeniile alea. Si nu-mi spune bucatarie si moda inainte de a da un google :D

    1. @nevermind uite, eu consider ca femeile sunt mai bune ca manageri decat barbatii. au acel je ne stiu quois, care le fac sa impuna deciziile mai usor, sa se faca ascultate. vad femeia si mai bun economist, stim cu totii ce grija au de bani :))

  2. @ Ionut

    Ai zis: “consider că femeile se descurcă în mai multe domenii mult mai bine decât ar face-o bărbaţii.” Exemple concrete cu domeniile unde sunt varfurile. Nu ma intereseaza feelingurile tale sau incercarea de a impresiona o potentiala iubi care sa-ti pice la pat. Tu consideri si ca mpf labagiu daniel reprezinta un exemplu demn de urmat si daca e sa aplic masura asta… deja jignesti grav femile prin consideratiile tale personale si valoarea lor reala :D

  3. In afara unei rautati …ce depaseste de foarte multe ori rautatea masculina tocmai prin pragmatism …cu ce altceva sant superioare barbatilor ? Nu prin ce , ci … cu ce ? Si crede-ma nu sant nici misogin si { din pacate } nici macar labagiu nu mai pot fi 8) ! De fapt tu , frate Iancule faci referire NUMAI LA FEMEILE TINERE SI FRUMOASE atunci cand spui ….ceea ce spui . Daca depaseste cu putin frumoasa varsta de …70 de ani, aia nu mai e nici macar femeie ce sa mai discuti despre…je ne quois deci Nevermind are dreptate 8) !

  4. Nu, nu sunteti misogini…sunteti barbati. Va dati cocosi ca suntei mai buni, in loc sa vedeti ca suntem doar diferiti.

  5. Iancule …devine AVIATOR !!! Invata sa foloseasca ….” elicea ” si chiar , n-ar strica sa-ti incepi ” ucenicia ” dupe acum ca maine , poimaine inplinesti si Sfintia Ta varsta cu pricina ! 8)

  6. Până la începutul secolului XX, femeile lucrau doar din necesitate. Marea majoritate aveau locuri de muncă care nu necesitau studii, întrucât educaţia în rândul acestora nu era considerată necesară şi nici dorită. „Sub pretextul drepturilor femeii, acestea caută defapt supremaţie asupra bărbaţilor. Dacă acest lucru se va întâmpla naţiunea nostră se va confrunta cu un mare dezastru, dacă aceste principii nesănătoase se împrăştie în rândul femeilor, dacă caută să conducă sub pretextul egalităţii, antipatia lor faţă de bărbaţi va creşte, iar bărbaţii vor pierde respectul şi admiraţia faţă de femei, de teamă de a nu avea soţii emancipate. Teama îi va împiedica să se căsătorească, să aibă copii, iar acest lucru va duce la declinul familiei, al societăţii şi al naţiunii. Din aceste motive emanciparea femeii este inamicul mortal al fiecărei naţiuni“, arată scriitorul Lorence-Kot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *