Femeia, dincolo de 8 martie

Bun, toată lumea este astăzi plină de voioșie, darnică, plină de zâmbete. Se împart flori în stânga și dreapta, cu toții ne iubim femeile, fie că sunt mame, soții, iubite sau orice altceva. Lumea se pregătește de petreceri cu stripperi în noaptea asta, de băută la greu, ce să mai, aproape de orgii.

Și nu zice nimeni că nu e frumos, dar ce se întâmplă după ce trece 8 martie? Ne rămân o realitate tristă, zic eu:

– Anual, în România, sute de mii de femei apelează la numărul de urgență 112 pentru a reclama acte de violență. Sute de femei sunt ucise astfel.

– În România, femeile, deși sunt des hărțuite sexual la locul de muncă, depun foarte puține plângeri. Asta și pentru că nu avem nicio condamnare până acum.

– În România, deși vorbim de egalitatea de șanse între bărbați și femei, statisticile ne arată cât de mare este prăpastia. Și la nivel de câștiguri, de acces al femeilor la funcții de conducere, de acces al lor în administrația publică sau politică.

Vrem cu adevărat o societate care să valoreze femeia așa cum merită? Cred că trebuie să facem niște schimbări fix în direcția asta. Abia atunci 8 martie va deveni și o zi în care să putem spune că nu am fost ipocriți față de femeile din viața noastră.

8-martie

5 thoughts on “Femeia, dincolo de 8 martie”

  1. Daaaa… e nevoie de legea cotelor obligatorii de gen! O foarte buna masura a pnl, cu adevarat liberala!

    In plm… trebuie sa angajezi obligatoriu orice petarda doar pentru ca este femeie si nu pe baza calitatilor. Daca as fi femeie care sa fi reusit pe forte proprii, cum sunt destule, mi-ar fi scarba de propunerea voastra “liberala”. Labe triste ce sunteti…

    1. @Sarcasticul sa stii ca nici eu nu sunt de acord cu legea cotelor obligatorii. Da, vreau femei mai multe, implicate in societate, in functii de conducere samd. Dar le vreau pe merit, nu pe chixda.

        1. @Sarcasticul Onorabile ….RESPECT , ai spus un adevar evitat de toata lumea ! Nu pe merit { desii exista suficiente femei ce au un IQ infinit mai dezvoltat decat multi barbati } ci pe …CHIXDA …vorba lui Iancu . Da’ ce Iancule , Alina Gorghiu a ajuns mare scula PNL-ista doar pe baza de IQ ? Jura-te pe IPS Daniel , nu de alta insa , pana la un IQ de maxim 100 mai are P..A de mancat !!! PITA frate , PITA …da’ ce credeai 8) !?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *