Exclusiv: Lansez aplicația mea pentru alerte cutremure!

Am trecut cu bine și peste weekendul acesta. Cele 10 grade alertate de Moise Guran prin aplicația sa au lăsat România nesperat de în picioare. Ai zice e Japonia pe aici. Lăsând un pic glumele deoparte, ceea ce s-a întâmplat cu alerta de cutremure a aplicației Biziday ne arată că nu orice idee, oricât de revoluționară poate fi ea, trebuie transformată în realitate. Mai ales pe subiecte atât de sensibile.

De ce este grav ce s-a întâmplat cu alerta lui Moise Guran?

Pentru că 200.000 de oameni aveau instalată aplicația. Și au primit alerta. Și mulți dintre ei s-au panicat. Și au început să își caute rudele. Și s-a creat, dincolo de valul de amuzament din spațiul virtual, și un puternic curent emoțional, de frică. Ce ar fi putut degenera în haos foarte ușor.

De ce nu trebuie să fim atât de vehemenți?

Pentru că vorbim totuși de o aplicație care avea niște termeni și condiții destul de clari. Pentru că, totuși, o fi România o țară de 10, dar ar trebui să știm deja că în România, de fapt nicăieri în lume, nu se poate atinge un pra de 10 pe Richter la un cutremur. Și trebuie să fii doar Mircea Badea chiar el de…ca să faci plângere penală unui om care oricum a făcut la rândul său toate solicitările către autorități pentru a fi lămurită această situație.

Bun, așa stând lucrurile, și văzând cu câtă tristețe a fost primită vestea dispariției aplicației lui Moise Guran, băiat descurcăreț cum mă știți, am creat și lansez  în eter propria mea aplicație care să ne ajute să supraviețuim cutremurelor.

Momentan e gratis.

cutremur

4 thoughts on “Exclusiv: Lansez aplicația mea pentru alerte cutremure!”

  1. Aia 200000 care au avut instalata aplicatia sunt niste fraieri punct iar printre ei sunt oameni cu multa carte dar fara a avea puterea de a trece informatia prin filtrul propriei gindiri .Unii dintre ei sunt foarte usor de manipulat .Pai cum doamne iartama sa poti prevedea un cutremur in Romania cind tari unde astfel de evenimente sunt ceva obisnuit nu pot face acest lucru ?Trebuie sa fii naiv sa crezi asta.Si Badea acum face pe niznaiul hm numai ca sa rida de fostul sau coleg/ mai stii poate a primit indicatiii ca sa il lucreze pe Moise uite asa ca fosti prieteni.

    1. @MARIAN Aplicația funcționează așa: În funcție de locul unde te afli, de la momentul în care cutremurul este detectat, pot trece zeci de secunde sau chiar mai mult până unde seismică ajunge la tine. Ca atare, conectată la serverele INFP, aplicația trimitea alerta instant. Ideea nu este rea, dar în România nu este ușor să faci așa ceva.

  2. Stiu cum functioneaza chestia dar nu ajuta decit pentru oprirea unor obiective de mare risc.Imagineaza-ti ca esti la sala palatului in timpul unui mare concert si ca ideea asta cu preventia este imbratisata de optzeci la suta din spectatori care sunt avertizati in acelasi timp . Automat toti vor dori sa fie afara sau in cel mai bun caz sub o grinda solida /ca asa suna instructiunile /.Pariez ca in secunda doi se vor calca in picioare si uite cum o idee in principiu buna poate creea panica si haos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *