Evadare

E un aer sufocant. O atmosferă care practic ucide. Și nu, nu mă refer la căldura care nu vrea să plece nici chiar la finalul unui septembrie, păstrând peste noi iluzia unei veri frumoase.

Nu, aerul sufocant e generat de noi, de fiecare din noi. De ura din noi, de furia din noi. De resentimentele din noi. Nu am mai văzut un om să zâmbească cu adevărat, din suflet, de ceva vreme. Toți suntem apăsați de grijile personale, de probleme multe și, în loc să găsim măcar un moment de respiro, totul pare că se agravează de la o zi la alta.

Vreau să fug, să evadez. Să îmi au laptopul, tableta și aparatul foto și să fug departe. Să urc pe munte, poate până pe Transfăgărășan și să mă bucur de ceea ce contează cu adevărat. Să uit de toată mizeria din societatea de la noi. Eu unul chiar am nevoie de această evadare, de aer curat, de natură și de liniște.

Urmează o toamnă extrem de urâtă pentru România, o toamnă în care nu am nici cel mai mic dubiu că vom trăi noi momente care să ne aducă minte cât de mizerabilă poate fi politica uneori. Tot ce am văzut până acum e nimic. Nu va exista o limită.

image

Așa că, atât cât îmi mai permite vara asta prelungită până în iarnă, plec să redescopăr România, cu toate frumusețile ei. Avem o țară frumoasă, o țară care merită mult mai mult din punct d vedere al turismului. Eu, unul, decât să mă duc să arunc banii la bulgari, aș alege România și mi-aș petrece concediul de vară aici. Avem munte, avem mare, avem peisaje superbe și tradiții unice în lume. Avem cu adevărat multe lucruri de care să ne bucurăm aici, la noi. Este și aceasta o formă de patriotism, nu?

Și dacă tot suntem la momentul în care aleg ce să fac în această ultimă perioadă de vară, voi ce ați face în locul meu? Ați alege Mamaia, plină ochi, scumpă, dar cu cele mai mari fițe? Sau Vama Veche, unde până și smartphoneul s-ar rușina de nudiștii de acolo? Sau poate muntele? Parcă cele 25 de la Sinaia sau Brașov sunt o ofertă de nerefuzat, nu? Orice voi alege să fac, în mod cert nu vor lipsi de lângă mine gadgeturile mele preferate, cele cu care voi reuși să imortalizez și apoi să sharuiesc cu voi, prietenii mei dragi din online, toate amintirile mele din vacanță, descărcate pe calculatorul refurbished de acasă.

3 thoughts on “Evadare”

  1. avem o tara frumoasa care vorba poetului pacat ca este locuita .da .oamenii sunt tristi poate mai tristi decit erau pe vremea raposatului.atunci nu erau camere de supraveghere la tot pasul iar oamenii nu se fereau decit de securitate acum se feresc de patron de oamenii patronului si de militianul de la bucur obor care sta cu carnetul de amenzi si amendeaza de zor pentru a face rost de bani pentru maririle salariale date de ponta.omul a devenit egoist .suntem mai reci decit nemtii .cum naiba sa ne mai bucuram si de frumusetile patriei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *