EURO 2016: Franța – România 2-1. Înfrângerea care dă speranțe

Mai în glumă, mai în serios, scriam aseară aici pe blog, într-un material ce combina politica cu fotbalul, că, dacă ar prelua modelul PNL de a clama o victorie după o înfrângere dureroasă, naționala noastră ar putea să declare că înfrângerea cu Franța este cel mai bun rezultat din istoria confruntărilor noastre cu francezii.

Și, culmea, am avut gura aurită. Meciul de aseară nu ne-a lăsat deloc un gust amar. Am jucat de la egal la egal cu ei. Am avut niște ocazii incredibile. Dar așa e Motanul, el are nevoie de cel puțin 5 – 6 ocazii până dă un gol.

Așa e și Tătărușanu. Apără niște mingi imposibile pentru ca să scape mingea printre degete acolo unde te aștepți să nu aibă nicio emoție. Bine, ca să fim sinceri până la final, omul a fost și faultat. Dar nu mai contează acum.

Am jucat bine. Ne-am apărat ca la carte, chiar și cu un Chiricheș ezitant. Am așteptat prea multe de la Nicușor Stanciu, el abia se coace la turneul ăsta final. Alibec pare mai mult pomul lăudat. Una peste alta, nu debordăm neapărat de individualități, dar ne descurcăm ok ca și grup. Meciul cu Elveția devine decisiv. E bun și un egal, dar mai bine încheiem treaba cu o victorie. Eu unul nu îmi imaginez primul 11 cu elvețienii fără Sânmărtean și Keșeru titulari. Și eventual cu un alt portar.

Una peste alta, cel mai cunoscut meme al zilelor trecute, cel cu autocarul lăsat pe avarii că nu stăm mult, tocmai a suferit modificări. Autocarul e tras în parcare, băieții vor să mai stea prin Franța.

image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *