Durata de viata a unui acoperis

Care este cel mai bun sistem de acoperis? Arhitectii isi pun probabil aceasta intrebare zi de zi. Desi exista opinii puternice din toate sectoarele industriei cu privire la aceasta problema, adevarul este ca nu exista nici un raspuns corect. Fiecare cladire este diferita, iar circumstantele fiecarui proiect ar putea modifica alegerea sistemului de acoperis. Succesul unui sistem depinde de indeplinirea a cinci criterii: proiectare, materiale acoperis, manopera, conditii meteo si intretinere.

1. Proiectarea corecta

Componentele cheie pentru o proiectare corespunzatoare includ calcularea puterii de ridicare a vantului, proiectarea sistemului pluvial, luarea in considerare a factorilor termici, designul perimetrului si conditiile de constructie existente. Toate aceste elemente trebuie luate in considerare pentru toate proiectele de acoperis.

image

Designul corect include, de asemenea, selectarea materialelor si sistemelor care sunt compatibile cu conditiile de constructie existente. De exemplu, tipul de punte si panta puntii va influenta tipurile de materiale care vor fi utilizate. Luarea in considerare a conditiilor geografice si de mediu ale locatiei cladirii are de asemenea un rol important in alegerea sistemului. Cladirile situate in zonele cu vant puternic si in zonele predispuse la grindina frecventa necesita consideratii speciale de design.

2. Materiale de calitate

Nu toate materialele acoperisului sunt la fel si nu toate materialele sunt potrivite pentru toate cladirile. Acest lucru se reflecta in costuri si prin compararea materialelor. Pentru o performanta buna pe termen lung este nevoie de materiale de calitate. Economiile minore in costurile acestora poate duce la esecul prematur al acoperisului sau la o durata de viata mai scurta a acestuia. Tipurile de materiale folosite ar trebui sa fie compatibile cu conditiile de constructie si aplicate in conformitate cu cele mai recente cerinte ale producatorului. Acestea trebuie sa fie noi, lipsite de umezeala si fabricate in conformitate cu standardele internationale. De asemenea, este important ca ele sa fie depozitate in conditiile potrivite, la locul proiectului.

3. Calitatea manoperei

Desi exista unele repetitii in aplicarea componentelor, detaliile proiectelor pot varia de la o zi la alta. Echipele de specialitate care aplica aceleasi tipuri de sisteme pe fiecare proiect sunt din ce in ce in ce mai rare. Mecanismele actuale pentru construirea acoperisurilor cer aplicarea a diverse tipuri de sisteme, ceea ce necesita specialisti cu o mai mare versatilitate.

4. Consideratiile meteo

Toate materialele si sistemele de acoperis actuale sunt constranse de consideratiile legate de temperatura. Aplicarea acestor materiale in conditii nepotrivite (prea cald, prea rece, nivel ridicat de umezeala) vor contribui la coroziunea lor prematura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *