Dragi politicieni, ce Românie sărbătoriți azi?

România noastră, cea pe care o iubim aproape necondiționat, știm care e. E România sufocată de 26 de ani în care marea majoritate dintre voi v-ați bătut joc de ea. Ați ascuns-o între scările blocului și ați siluit-o pe rând, fiecare.

Ați furat tot ce avea la ea și tot v-ați mai întors să vedeți dacă nu a rămas ceva pe undeva. E România de care vă aduceți aminte doar în campaniile electorale și atunci doar ca să o mințiți că nu o să îi mai faceți rău. Și că o să fie bine. Niciodată nu se întâmplă să fie așa.

Azi este ziua României. Face 98 de ani, draga de ea. E tânără, pentru o națiune. Se tot uită cu drag la noi și ne așteaptă să facem ceva cu ea. Pentru ea. Dar mai ales pentru noi.

Căci România suntem noi. Și parcă e tristă imaginea pe care o oferim în acest moment. De țară dezbinată, de țară plină de frustrări, cu oameni care în loc să încerce să construiască, dărâmă de zor.

roman

Și parcă e atât de trist. România noastră e o țară binecuvântată. O țară căreia Dumnezeu i-a dăruit chiar tot ce își putea dori. Numai de oameni care să o îngrijească, să o ocrotească, să o facă să înflorească avea nevoie. Și, dacă ne uităm în trecut, găsim astfel de exemple de oameni. Suntem la 1 decembrie, Unirea a fost posibilă și datorită unor oameni de stat de excepție, dedicați întru totul idealurilor neamului. Idealuri mărețe, nu găinării cotidiene.

Dragi politicieni, învățați, vă rugăm, că e vremea să luați în serios țara asta în fiecare zi. Că e timpul să o luați la pas, să îi descoperiți cu adevărat problemele. Să aduceți lumină în locuri în care, în 2016, nu luminează nici măcar un bec. Căci oamenii nu știu ce este acela curent electric. Că încă mai avem gospodării care nu au auzit de toaletă în casă.

Că facem zeci de ore să ajungem dintr-un capăt în altul al țării. Că nu putem vorbi cu adevărat de o țară acolo unde sistemul sanitar te ucide, iar sistemul de educație te lasă în voia sorții, fără să îți ofere cu adevărat o șansă.

Haideți să punem la punct lucrurile astea. Haideți să facem curățenie în țara noastră. Haideți să îi dăm României lumină, educație, sănătate, igienă și o clasă politică demnă. După care să nu mai alerge dubele DNA. Și vom putea apoi, din ce în ce mai mândri de noi, de ea, să ne-o sărbătorim cum se cuvine.

Nu doar cu gândul la un ciolan cu fasole.

La Mulți Ani, România !

Articol publicat pe Știripesurse.ro și perfectimperfecte.ro

2 thoughts on “Dragi politicieni, ce Românie sărbătoriți azi?”

  1. Ionut vorbim ,scriem si ne facem ca nu cunoastem adevarul despre Romania.Romania este o tara ocupata de marile corporatii care nu vor decit sa care in tarile “civilizate ”atit cit a mai ramas nepraduit de boierii locali.Educatia , sanatatea ,locurile de munca costa.Costa si avioanele F 16 da dar alea sunt tributul datorat de Romania tarilor civilizate pentru a ne asigura” linistea”,linistea noastra dar mai ales linistea conducatorilor nostrii cei cu portofele babane.Ce vrei tu este pentru cetatenii bogati ai altei tari.Daca avem conducatori bogati nu inseamna ca avem o tara bogata.Majoritatea locuitorilor onesti ai acestei tari sunt saraci,fara servici si cu datorii la banci.Ehe..ce bine ar fi daca am lucra toti la servicii…ar fi cu adevarat trai pe vatrai.Am auzit la tv ca guvernul vrea sa dea 2500 de euro celor ce doresc sa vina sa munceasca in tara sau sa accepte sa lucreze unde a intarcat dracu’ copii. Asta este respectul pentru om si munca lui.Omul zilelor noastre nu este decit o simpla unealta fara valoare .Somajul si lipsa locurilor de munca in zonele defavorizate nu se rezolva in felul acesta.Trebuiesc construite fabrici sau mici cooperative care sa aiba o oarecare sustinere din parte guvernului.Vrem aia.vrem ailalta dar pentru asta avem nevoie de bani .Cu un salariu de c…. oferit de onorabilul patron roman /la recomandarea onor stat/nu scoatem saracia din Romania.

  2. ionut astea sunt vrajeli ieftine .Cum sa dam lumina ,sanatate si educatie ?dam de unde ?.Pentru a progresa ne trebuiesc in primul rind resurse pentru consumul de zi cu zi .Acum in anul 2016 noi nu avem de nici unele si vrem asa,peste noapte sa scoatem saracia din tara.Cresterea economica nu se realizeaza din lipsuri .amenzi, taxe,inchideri de spitale ,concedieri si salarii de mizerie.Este clar..pe zi ce trece resursele pentru consum se imputineaza.Unde vom ajunge cu minciuna?asta nu se stie .Traiam prost si am vrut in UE .am imtrat in ue si in NATO si traim la fel de prost.Singura perioada cind am trait oarecum decent a fost atunci cind am luat credit cu buletinul…Acum nu inteleg comunisti nu mai sunt in NATO suntem in UE suntem dar traim din ce in ce mai rau .Oare care este adevarul?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *