Discursul lui Crin Antonescu din Parlament cu ocazia dezbaterii moţiunii de cenzură

Unii oameni sunt născuţi să facă politică. Şi o fac în cel mai bun mod posibil. Discursul lui Crin de ieri, de la dezbaterea moţiunii de cenzură, a fost extraordinar.

O dovadă a ceea ce trebuie să fie Crin mereu. Iată mai jos video integral cu discursul:

“E foarte limpede, de asemenea, că nu puteți convinge, ci, din păcate, doar plictisi, atunci când evocați faptul că și alți prim-miniștrii și-au suplimentat fondul aflat la dispoziția lor sau că eventual și alți prim-miniștrii și alte guverne au alocat bani pe criterii de partid, bani publici. Nu discutăm despre asta domnule prim-ministru, nu discutăm istorie. Discutăm despre faptul că Guvernul dumneavoastră a făcut cu cel mai mare cinism, permiteți-mi să-i spun cu cea mai mare nerușinare, cea mai partizană alocare de fonduri la vedere pentru un partid pe care nu știu dacă vreți să îl transformați în mișcare, să îl renovați, să îl prezentați ca pe o marfă contrafăcută drept bună, pe piața electorală, dar care nu are nici un drept să beneficieze în exclusivitate pentru interese partizane pe banul public. Ați făcut asta și pentru asta trebuie să plecați.”

“Astea sunt câteva lucruri clare. Aș vrea să mai fie clare, scrise sau nu pe site-ul Partidul Național Liberal, două lucruri domnule prim-ministru legate de originea puterii în democrație și de scopul puterii într-o democrație. Dumneavoastră, într-un mod deplasat, ca să nu zic obraznic, l-ați trimis la școală, fără să precizați măcar la care, pe unul din liderii opoziției, care azi, în fine, a fost încărcat și cu tema suplimentară a Cântului II din Iliada. Există în mod evident, domnule prim-ministru, școli pe care nu le-ați făcut sau pe care le-ați făcut prost. Una dintre ele este aceea care ne spune, ne învață pe noi liberalii, cel puțin, cred că și pe social-democrați, că originea adevărată a puterii în democrație este la cetățean, e.. Dumneavoastră care într-un dialog de mare înălțime spirituală  cu domnul Cristoiu și parțial cu domnul Turcescu, ați trimis singur la parafraze biblice ați invocat în termeni de facere, de geneză, nașterea guvernului dumneavoastră și ați spus nu ca Sfânta Scriptură, la început a fost cuvântul, și cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era cuvântul, ci ați spus misterios confundând probabil secretul de serviciu cu misterul, ați spus spre emoția definitivă a domnului Cristoiu, la început a fost un telefon și telefonul era la Băsescu.”

“Trebuie să plecați și aveți vă rog bunătatea ca la plecare să ne spuneți măcar ale cărui ordine le executați, în afară acelui om care v-a dat telefon la începutul lumii.”

“Ați sugerat la un moment dat, polemist redutabil, ați propus o cheie în care să citiți niște declarații dure ale mele la adresa nesiguranței dumneavoastră în legătură cu faptul că sunteți independent sau sunteți membru al Partidului Național Liberal, și ați propus să se citească asta în cheia unei temeri pe care aș avea-o față de dumneavoastră. Da, să știți că așa este. Mă tem domnule prim-ministru, nu atât de dumneavoastră personal cât de capacitatea sistemului în care trăim de a vă regenera, de capacitatea sistemului de a produce la infinit ungureni pentru că ei, ungurenii, nu sunt așa cum încercați să pretindeți o nouă generație în politică, generația premianților care erau în comitetul central al UTC, generația premianților care erau chemați să fie puși șefi la SIE, generația premianților care primeau telefon la început.”

“Cum v-ați simțit domnul prim-ministru, dumneavoastră, care pretindeți și bine ar fi să fi putut face o schimbare în politica românească, cum v-ați simțit cu 20 de susținători răzleți vorbind între ei și fără să vă asculte nimeni. Cum v-ați simțit ca prim-ministru, pe cine reprezentanți? Nici măcar ce a mai rămas din adunătura pedelistă și atunci vă întreb cum de nu plecați singur?”

“Cum de nu plecați singur, când se dovedește clar că marea dumneavoastră pricepere a ungurenilor este nu aceea de a vă face ascultați, ci de a asculta ce vorbesc alții. Reveniți la ceea ce știți să faceți! Lăsați-l pe domnul Paleologu, care a fost ascultat de sală, care a spus niște cuvinte de la dânsul, cu care s-a reacționat, unii au râs, unii au contestat, unii au susținut. Nu puteți să faceți în felul ăsta nici o mișcare politică, nici un partid politic, dar asta nu este treaba mea și a dumneavoastră și a electoratului.”

16 thoughts on “Discursul lui Crin Antonescu din Parlament cu ocazia dezbaterii moţiunii de cenzură”

 1. @Arogantu da, un discurs de milioane. Pai nu ai vazut ca la un moment dat incepuse sa scrie? lua notite:)) )))

 2. Ce vrei ma ? Nu ti-am mai spus ca tipul ma reprezinta ? Nu ti-am mai spus ca-mi doresc din toata inima ca Antonescu sa devina Presediintele Romaniei .Fi destept si trage discursul pe un CD . Pe pariu ca-n urmatoarele luni te vei pricopsii din vanzarea lui …si daca va fi asa vreau sa merg tovaras la castig ! :satansmoking: O zi buna in continuare coane ! :beer:

 3. :beer: :smirk: MINUNAT! Am apucat sa aud si sa vad in sfirsit ceva minunat! Daca ce ati spus D-le Antonescu le veti mentine AVETI ASIGURAT UN VIITOR POLITIC IN ASCENSIUNE SI personal va vad ca pe un viitor PRESEDINTE.
  LA MAI MARE!!!

 4. De ce? pentru ca are un vocabular de casa de corectie???

  Pentru ca unui om cu bun simt ii raspund ca un parnaist?

  Votati cu crin antonescu pentru ca va reprezinta: un popor de tupeisti, puturosi, chiulangii, goi pe dinauntru, care nu se bazeaza decat pe insulte si atacuri la persoana.

  Pe asta se bazeaza si el ca o sa-l votati.

  Votati-l, asa cum l-ati votat si pe iliescu 10 ani!

Leave a Reply

Your email address will not be published.