Dilema electorală 2014 – noi câți votăm?

Ne aflăm la doar o lună și un pic de momentul în care vom fi din nou chemați la urne, să votăm pe cei care ne vor reprezenta la Parlamentul European. Avem, așadar, în fața noastră, un nou an electoral. Unul decisiv pentru viitorul acestei țări, dacă est este să ne gândim la prezidențialele din toamnă.

E timpul să ne întoarcem un pic în trecut. E vara lui 2012. România fierbe și la propriu și la figurat. 29 iulie 2012, 40 de grade. 9 milioane de români decid să înfrunte canicula și ies la vot pentru a decide soarta președintelui Băsescu.

Un efort incredibil, o dovadă de spirit civic cum nu cred că vom mai avea prea curând. Care își va dovedi inutilitatea peste doar câteva zile, când avea să se confirme, pe niște cifre, corecte sau nu, că acel cvorum de 50% + 1 nu a fost îndeplinit. Cred că ținem minte cu toții valul de interes al mass-media față de listele electorale, față de rezultatele recensământului.

listeelectorale

Ne aducem aminte cu toții de acele situații ce frizau absurdul, prin care la o singură adresă locuiau și 4000 de oameni. Ne aducem cu toții aminte de promisiunile USL-ului că vor curăța listele electorale, că nu vor mai fi alegeri care să poată fi manipulate după bunul plac al celor ce au listele electorale.

Și acum știrea zilei:

”Potrivit datelor furnizate de Starea Civilă, în Bârlad sunt acum puţin peste 73.000 de cetăţeni. La recensământ a rezultat însă că oraşul are doar 50.000 de locuitori.”

Ia ghiciți, oare câți oameni vor fi pe listele electorale?

Leave a Reply

Your email address will not be published.