Dezvoltă-ți copilul sănătos, cu jocuri sănătoase

Vara asta, ca în fiecare an de fapt, l-am avut pe nepoțelul meu la mine, ca să petreacă și el vacanța de vară la țară. L-am învățat așa și trebuie să recunosc că simt o fericire imensă că lui îi place să plece din Bucureștiul ăla toxic, pentru a se bucura de aerul curat de munte și de jocurile copilăriei, așa cum erau ele dintotdeauna.Numai că, ce să vezi, timpul acesta petrecut cu nepotul meu, m-a făcut să înțeleg cât de bătrân sunt. În timp ce eu îl invitam la jocuri gen: ”Nu te supăra frate!” sau ”Remy” sau ”Macao” sau joaca cu plastilina, el și-a scos tacticos tableta și mi-a spus că are niște etape importante de trecut la ”Plants vs Zombies”, cel mai la modă joc printre copiii de azi. Cel puțin așa susțin al meu nepot.

image

S-au dus vremurile noastre și da, cel puțin în cazul acesta, că lucrurile nu mai sunt ca înainte își găsește o acoperire cât se poate de reală în ceea ce place celor mici acum. Gadgeturile, indiferent de forma lor, de ceea ce fac ele, sunt ca un drog pentru cei mici. Statul cu orele în fața unei tablete, a unui smartphone, a unui laptop sau calculator este o imagine pe care o întâlnim cam în fiecare familie cu un copil. Dar u totul este pierdut. Cred cu tărie că da, este bine ca un copil să știe să jongleze cu tehnologia modernă, dar cred cu la fel de multă putere că este important ca să îi oferi unui copil șansa de a-și folosi cât mai mult și creierul, să îi provoci inteligența și să îi da șansa să fie și cât mai activ fizic.

Iar aici, de mar ajutor îți vor fi cei de la Toyz.ro, unde poți să găsești niște jocuri extrem de interesante, gen lego sau jocuri de societate, sau chiar jocuri ce țin de jucarii ieftine. Doar ați văzut ce nebunie a creat Monopoly. Ultimul este și preferatul meu, am și jucat cu nepotămiu câteva partide. Avem nevoie de o generație de copii și tineri sănătoasă, crescută după niște principii de viață sănătoase, care să le ofere acestora șansa de a reuși în viața care le stă înainte.

Știu, poate sună un pic cam prea demodat, dar vedem cu toții urmările a ceea ce înseamnă lipsa unui control asupra educației copiilor noștri, asupra interesului față de modul cum ei cresc, față de nevoile lor, față de tentațiile care le stau înainte și despre care, dacă nu descoperă diferența dintre cele bune și cele rele, ei vor crede că sunt ok în viață.

Ori lucrurile nu stau deloc așa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *