Despre zodiac

Dimineața, la cafea, dai pe Pro Tv și te întâmpină Neti Sandu, care te anunță că a citit în stele și că o să ai o zi superbă, că toate îți vor merge pe roate și că la muncă o să primești mult așteptata mărire de salariu. Te uiți în jur nedumerit, tocmai ce ai aflat că ești șomer și nu mai ai bani nici de pâine.

Te muți pe alt canal, Antena 1, să zicem, unde frumoasa horoscopeasă de la Neața cu Răzvan și Dani tocmai îți spune, conform zodiei tale, că relația pe care o ai evoluează exact către direcția dorită și că azi e posibil să decideți să faceți pasul cel mare, să vă căsătoriți. Îți vine să o iei razna, tu tocmai ce ți-ai descoperit iubita în pat cu cel mai bun prieten al tău.

image

Acestea sunt doar două exemple din ceea ce înseamnă zodiacul care ne invadează zi de zi viața, fie la televizor, fie prin media scrisă. Eu, trebuie să recunosc, sunt un pic sceptic în ceea ce privește acest subiect. În primul rând pentru că nu am primit răspuns la o întrebare extrem de simplă: cum se facă că, deși citesc în aceleași stele, fiecare iese cu o cu totul și cu totul altă versiune de horoscop?

Dacă este să mă întrebați pe mine, mult mai serios și mai anticul zodiac chinezesc, cel care tratează problemele vieții la un nivel spiritual mai ridicat și pune mai puțin accent pe mici mărunțisuri de zi cu zi. Dar, dincolo de orice, cred cu adevărat că, dincolo de ceea ce spune un zodiac, mai important este ce gândim noi, ce alegem să facem noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *