Despre viată si conceptele ei, in viziuni diferite

Se spune ca atunci când te cufunzi intr-un mediu, uiți de ceea ce este in jur. Un fenomen destul de comun al zilelor noastre este legat de conexiunea online, cea care de altfel te deconectează oarecum de viată reala. Cu o mare controversa din acest punct de vedere, ajungem sa punem etichete greșite asupra multiplelor concepte din viată.

De ce unii considera ca a vorbi deschis despre aspecte detaliate ale vieții reprezintă un punct nepoliticos? Spre exemplu, vorbind deschis cu locuitori din Germania, Spania sau Italia constatam ca fata de romani aceștia sunt mai dornici de a expune anume aspecte. Nu se jenează sa vorbească despre nivelul de trai, sa spună despre rate, ipoteca casei, despre credite. Nu la fel cred romanii însă. Mândria sa fie de vina? Societatea sau conceptele cu care au crescut?

image

Un astfel de fenomen se întâlnește la scara larga in unele societăți si nu se rezuma numai la romani. Psihologic vorbind tine de frustrarea de a trai o viată fata de care nu suntem mulțumiți. Preferam sa ne ascundem si asta pentru a nu fi judecați, pentru a nu permite unui “public” exterior sa găsească corelații si motivații pentru acel aspect negativ al vieții: nu ai reușit in viată pentru ca ai fost un dependent de cine știe ce, nu ai reușit un examen pentru ca ai fost slab si atras de distracția de club in loc sa te focusezi pe studiu si exemplele pot continua.

Intre superficialitate si ușurința de a judeca

Ca drept dovada ca încă avem munca de lămurire cu propria persoana, ca drept dovada ca sunt atât de multe lucruri de pus la punct pana la urma, suntem superficiali. De ce sa ne avântam sa judecam pe cel care are rata ipotecara spre exemplu? De fapt este imaginea omului care se străduiește la mai mult in viată, a celui care dorește sa atingă un prag superior.

Un alt exemplu elocvent tine de jucătorii de poker si nu numai. Unii primesc un stigmat, pe principiul ca investesc intr-un domeniu fără viitor, intr-un joc pur si simplu si nu in ceva serios. Este un caz comun al celor care judeca, care sunt superficiali. Sa ne gândim ca sunt si cei care fac performanta in ceea ce privește un astfel de domeniu. Sau sunt cei care pur si simplu au aceasta pasiune sau hobby si utilizează site-ul Casino.com Romania, care oferă o varietate de jocuri. Majoritatea utilizatorilor site-ului nu țin cont de „gura lumii” si aleg sa iți petreacă timpul lor liber intr-un mod altfel.

Acest lucru este perfect pentru toți cei carora nu le place să joace poker sau ruleta, pentru că aici poti găsi jocuri poker video, trebuie doar să il alegi pe cel mai bun pentru tine.

Libertatea de a gândi, modul de exprimare si ceea ce tine de judecata unor valori sunt aspecte care le dobândim in timp, in funcție de mediul in care trăim. Sunt lucruri pe care le vedem într-o normalitate limitata. Despre toleranta…de fapt aceasta este lecția in viată; de a accepta pe cei din jur exact așa cum sunt, de a accepta ca fiecare in parte isi trăiește viată precum își dorește. Ce ar fi daca toți am urma același drum al vieții?

3 thoughts on “Despre viată si conceptele ei, in viziuni diferite”

  1. M-ai cam bagat in ceatza Iancule…fiti-ar pshihologia a dracului cu ” conceptele si viziunile ” ei cu tot !!!!!!!!!!! 8) Incepusem sa-ti citesc atent postarea crezand dupa lungimea textului , ca-i o chestie serioasa si uitand pe moment cu cine am de-a face . Tarziu , foarte tarziu m-am prins d e figura Ioane . De fapt…nu-i decat o altfel d e modalitate de-ati mai adauga ceva banisori la aia pe care i-ai dosit deja . FELICITARI IANCULE…ESTI MARE !!! ” AL DRACULUI NENEA IANCU ” 8) !!!

  2. Aia cu ghilimele , din final e…din Caragiale insa , o meriti cu prisosinta Iancule !! Daca nici voi servii lui IPF Daniel nu stiti s a faceti bani , atunci cine ??? 8)

Leave a Reply

Your email address will not be published.