Despre sex fără perdea

Am mai vorbit de câteva ori pe aici despre cum este privit sexul la români și ce afacere de succes poate fi. Astăzi aș vrea să privim lucrurile un pic altfel, dintr-o perspectivă a ceea ce face sexul din societatea noastră. Pentru că dincolo de business, sexul reprezintă o componentă importantă a vieții noastre de azi. Dovadă și din ce în ce mai desele căutări făcute pe net după: operație marire de penis. Iar cel mai bun loc pentru o astfel de procedură este Clinica Zetta.

Motivul acestei dezbateri? E simplu: tot mai multe cercetări sociologice arată că tinerii români, de fapt, copiii români, își încep viața sexuală la vârste de genul 10 ani, 11 ani sau 12 ani. Iar din această precocitate, la care adăugăm și lipsa educației sexuale, ajungem la adevărate drame, cu fetițe care își încetează copilăria și devin mame la vârste când abia au învățat și ele să vorbească.

Adică, la vârste la care noi abia dacă visam să ne ținem de mână cu fata pe care o plăceam, ce să mai vorbim de un sărut nevinovat pe obraz, cei din ziua de azi, prestează sex la cel mai înalt nivel calitativ și cantitativ. Lăsând un pic gluma la o parte, ar fi de râs, dacă nu ar fi totuși atât de trist.

image

Care sunt cauzele? Păi, prima și cea mai importantă este reprezentată de mediatizarea excesivă a sexului. Oriunde te uiți, vezi sex, nuditate, invitație la pornografie. Bisexualitatea e o modă printre copile, nu mai discuți de păpuși, ci de cum a fost prima experiență sexuală.

A doua cauză este reprezentată de incapacitatea părinților de a discuta deschis acest subiect cu ai lor copii. Și cum aceștia au mii de surse alternative de unde se pot documenta, rezultă o educație sexuală precară și care poate duce la situații cu totul și cu totul nedorite.

Dar despre ce vorbim noi, când nici în cazul adulților nu există cu adevărate deschidere și comunicare în ceea ce privește sexul. Monotonia care înconjoară relațiile în cuplu este una ce se vede la tot pasul, și îi afectează pe ambii parteneri. Cred că dacă s-ar face un sondaj în rândul adulților pentru a se vedea când au apelat ultima dată la jucarii erotice pentru a condimenta viața lor sexuală, rezultatele ar fi cu adevărat dezastruoase.

Sexul este ceva frumos, joacă un rol important în relație și oferă cele mai speciale trăiri. Asta dacă este trata cu adevărat ca ceva important. Și culmea, cel mai important aspect pentru o viață sexuală reușită este tocmai comunicarea. Ori știm cum stăm noi, românii la acest capitol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.