Despre PNL, PPE, Antonescu, Tăriceanu. Despre o zi nebună

Ziua de ieri a fost o zi cu adevărat nebună pentru PNL. Dar a fost o zi care a arătat un partid care trăiește, un partid în care toți cei care luptă cu adevărat pentru el au ieșit la luptă și și-au expus părerile, gândurile. Totul a venit după rezultatul de duminică de la europarlamentare, când PNL a obținut 15%. Asta însemnând 5 mandate de europarlamentar, cu posibil încă unul după redistribuire.

Și hai să ne oprim un pic aici ! Scorul electoral al PNL la aceste alegeri nu este deloc unul slab ! Este chiar mai bun decât cel de la europarlamentarele din 2009 și în același timp confirmă existența acelui bazin de 15 – 17% de liberali talibani. E o bază de construcție extrem de importantă și de bună.

Numai că tema eșecului a apărut ca urmare a pariului personal pus de Antonescu, acela de a obține un minim 20%. O strategie politică cu două tăișuri, așa cum am mai scris, și care le-a oferit trădătorilor posibilitatea de a acționa pe ascuns. Ceea ce au și făcut. Avem organizații de partid care au fost bătute la fundul gol de un candidat independent ! Asta cu susținerea unor lideri PNL care abia așteptau să îl vadă pe Antonescu căzut.

crinantonescupnl

Câteva cuvinte și despre intrarea PNL în PPE. Eu trebuie să recunosc că, imediat ce am auzit această veste, chiar din gura liderului nostru de partid, am avuto reacție de respingere. Tocmai pentru că, de-a lungul ultimilor ani, PPE în România înseamnă Băsescu, Macovei, EBA, adică niște nume alături de care nu am cum și nu pot accepta alăturarea. Pentru că da, știu, politica este o artă a compromisurilor și schimbărilor, dar parcă prea se face totul pe repede înainte. Doar Băsescu a fost cel care a schimbat peste noapte orientarea doctrinară. Noi, liberalii, nu ne putem juca cu asta.

Tăriceanu. Nimic mai mult de spus decât că am o silă imensă față de acest om. Și că nu pot să nu mă plec în fața Seniorului Mircea Ionescu Quintus, un om care la venerabilii săi ani, peste 90, ne dă o lecție de atașament față de acest partid, de liberal autentic.

Ce avem acum? Avem perspectiva unui Congres. Un Congres care va fi un spectacol pentru media, nu am nici un dubiu, va fi probabil peste cel din 2009. Avem certitudinea unei candidaturi la șefia PNL: Ludovic Orban. Cred că și Crin va cere din nou votul de încredere al partidului. Și sper să primească în continuare susținerea partidului pentru prezidențiale.

Pentru că, ar trebui să fie evident pentru oricine, Antonescu este singurul care l-ar bate fără probleme pe Ponta la prezidențialele din toamnă.

2 thoughts on “Despre PNL, PPE, Antonescu, Tăriceanu. Despre o zi nebună”

  1. Crezi că îl va cere Crin? Sau îl va cere Iohannis? În orice caz, cu tot respectul pentru Ludovic Orban, nu cred că un PNL condus de el are șanse să dea președintele României…

    1. @Valentin Ludovic este unul din cel mai fideli si muncitori oameni pentru acest partid. Si-a sacrificat totul pentru el. Eu chiar cred ca ar merita o sansa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *