Despre cazul Iulia Ionescu – între mireasa lui Hristos și mireasa lui Slav

Cazul tinerei din București, Iulia Ionescu, cea care a pus autoritățile pe jar după ce a dispărut miercuri și care se presupune că ar fi fugit pentru a se călugări, ajungând chiar la o mănăstire din Suceava, a redeschis apetitul hulitorilor de Dumnezeu pentru a ieși în spațiul public și a blama Biserica Ortodoxă Română.

Nu o să insist asupra laturii dogmatice a modului în are cineva ajunge să facă parte din obștea monahală. Este o discuție prea elaborată și cred că pe mulți vă va plictisi. Aș vrea însă să ne aplecăm un pic asupra faliei sociale fără precedent care a ieșit la iveală odată cu aflarea opțiunii acestei copile de a se dedica, de la momentul maturității efectiv, dar cu sufletul, de acum, lui Hristos și valorilor creștine.

Și să începem de la cea mai avizată afirmație legată de religiozitate și copii, venită de la chiar Mântuitorul Hristos: ”Lăsați copiii să vină la Mine, căci a unora ca aceștia va fi împărăția cerurilor”, așa îi certa Mântuitorul pe unii care, și în vremurile prezenței sale pe pământ, încercau să oprească un grup de copilași care s-a apropiat de El, ca să se joace. Prin însăși această afirmație, Hristos ne arată vădit cât de ușor poți intra în Împărăția Sa, având sufletul de copil, pur, lipsit de orice urmă de răutate, de sfădire a lui Dumnezeu.

Iulia Ionescu

Probabil că aceste lucruri le-a simțit și această copilă și, inima ei fiind gata a primi cu bucurie această jertfă frumoasă, a decis că va vrea să își petreacă restul vieții într-o mănăstire. Ca mireasă a lui Hristos, așa cum frumos se spune în cărțile de cult ortodoxe. Fără îndoială că acest lucru nu a fost nici pe placul familiei, fără îndoială că s-a încercat prin toate mijloacele să îi fie schimbată hotărârea. De aici și dorința ei de a fugi, nu am nici un dubiu.

Așa cum nici familia nu a înțeles-o, societatea românească a condamnat-o definitiv la un martiraj pe care probabil nu îl înțelege. Cum să alegi să fii mireasa lui Hristos, și nu a lui Slav? Cum să vrei să îți petreci viața în rugăciune, nu pe cuburile din Bamboo? Cum să alegi să ai valori morale, când alte fete de vârsta ta nu mai prididesc să umple onlineul și viața celor din jurul lor de opțiunile lor bisexuale sau de pasiunea pentru droguri, alcool, ca să nu mai vorbim de faptul că deja de la vârste de 12 – 13 ani, copilele de la noi sunt experte în toate formele posibile de sex.

Avem așadar, pe de o parte, o copilă care își păstrează sufletul și mintea pure și are o alegere clară a ceea ce își dorește de la viață. Și pe care toți o acuză de lipsă de discernământ și ar biciui-o până la sânge. E ea un model? Clar că nu. Vorba ceea, ce îți trebuie la 15 ani un duhovnic, când tu ar trebui să ai chilotei tanga și vibrator în gentuța de școală?

Societatea românească a ales, definitiv și iremediabil, să fie mireasa lui Cristea, Slav, Botezatu. România nu e decât o Bianca Drăgușanu la fel de plastifiată.

16 thoughts on “Despre cazul Iulia Ionescu – între mireasa lui Hristos și mireasa lui Slav”

 1. Pentru ca practica indoctrinarea. Pe de alta parte, societatea e intr-adevar bolnava. Cand in Suceava sunt 112 manastiri iar scoli mai putine, e limpede ca societatea e confuza. Cu sau fara panaramele alea amintite in articol.

 2. Fratele MeLeu trebuie sa intelegi ca biserica ortodoxa romana nu prea are legatura cu credinta in Dumnezeu!

  Si-au scris in fisa postului ca are legatura, dar si-au pierdut-o.

  PF(A) Daniel este exemplu elocvent al cocalarismului in BOR. Daca tot “fericiti sunt cei saraci cu duhul” de ce merge in masini scumpe!?

  N-am auzit deloc de implicarea bisericii la nivel de societate! Am auzit in schimb cazuri de preoti care se lupta pentru “O cauza”. O fac practic din chemare. BOR-ul se poate ascunde cat vrea in spatele acestor “sfinti”, dar ei nu sunt sfinti. BOR au mentalitate de partid politic.

  Biserica e aparatul birocratic care-l indeparteaza pe om de Dumnezeu.

  1. @fanel nu au auzit de implicarea bisericii la nivel de societate tocmai pentru ca nici macar nu ai avut interesul sa cauti. Dar te ajut eu, daca vrei :)

 3. @Ionut, atunci jurnalistii sunt niste idioti, fapt pe care il stiu de mai multa vreme. Articolele de presa pe care m-am bazat vorbeau de investigatiile politiei la 112 unitati de cult (manastiri, schituri, biserici cu capacitati de cazare) din judetul Suceava. Inclusiv aia l acare staretul A MINTIT spunand ca fata nu e la ei. In curand o sa adaugam si gradinitele la unitati de cult caci inteleg ca un copil de 4 ani din Cluj trebuia sa spuna o rugaciune la gradinita ca sa poata sa manance ca toti ceilalti copii. Culmea tupeului, directoarea i-a si spus mamei sa-si mute copilul de acolo daca nu-i convine. Gradinita publica! Ne asteapta Sharia ortodoxa cat de curand. Cui nu o sa-i convina i se va oferi o cazare la Tanacu …

 4. Sincer… Nu suntem putin cam ipocriti, dl. Iancu? Pun pariu ca pe undeva printre iconite in format jpg ai tu si o poza cu Bianca pentru relax…

  1. @alix pai cand vorbim de ipocrizie, Alin, de ce nu semnam comentariul cu numele real? Te inseli, nu am poza cu Bianca pentru relax.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *