Deschide ochii ! Orbi am fost o viață !

20 mai 1990. Duminica Orbului, adică a 5-a duminică după Paște. În România au loc primele alegeri libere de după căderea comunismului. Acele alegeri au reprezentat poate singura șansă pe care a avut-o acest popor de a-și alege un altfel de destin. Și nu a făcut-o.

Alegerile de atunci păstrează și acum recordurile electorale de după Revoluție. CU o prezență la vot de peste 80%, cu un vot zdrobitor pentru Iliescu și FSN (tot peste 80%), românii au dat cu piciorul unei șanse imense. Cine știe cum ar fi arătat România sub conducerea Lordului Rațiu, avându-l aproape pe Seniorul Coposu. Eu tind să cred că mult mai bine.

Și pentru că istoria se repetă, cum bine zic bătrânii, iată că și anul ăsta, ne pregătim de o nouă tranșă de alegeri, unele decisive, prezidențialele din noiembrie. Ca un arc peste timp, românii sunt din nou chemați să își schimbe destinul. Să aleagă între unii care nu fac altceva decât un circ ieftin și pomeni electorale fără valoare. Care au în spatele lor doar corupție,minciuni și hoție.

buletin_vot_45520300

Sau pot alege să trimită la Cotroceni un președinte cu adevărat european, un om pentru care vorbele contează mai puțin, faptele primează. Un om pentru care circul nu are ce căuta în spațiul public și politic, pentru care contează eleganța, respectul și prestanța. Un om politic care și-a demonstrat valoarea și ceea ce poate face conducând vreme de 14 ani un oraș, Sibiu, pe care l-a readus la viață, mai mult, transformându-l într-o capitală europeană recunoscută și apreciată.

Pentru că în timp ce alții stau și se bălăcăresc ca la ușa cortului, PNL vine în fața oamenilor ca să le vorbească cu adevărat despre importanța unui președinte și a modului cum el se prezintă acolo.

Iar pentru cei care riscă să sufere de boala orbului, le recomand să afle mai multe de la cei de la Lensa, unde pot găsi lentile de contact cu inlocuire anuala însoțite și de instructiuni de folosire a lentilelor. Pentru că în ziua de azi, de multe ori suntem orbi nu pentru că avem probleme de sănătate, ci pentru că refuzăm să gândim cu adevărat înainte de a face anumite alegeri.

Poate e timpul să schimbăm asta. 2 și 16 noiembrie 2014 reprezintă o șansă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *