Deruta monarhiștilor

Urmăresc cu foarte mult interes reacțiile din spațiul public vizavi de decizia Majestății Sale, Regele Mihai, de a-i retrage titlul de Alteță Regală și locul la succesiuni, artistului Nicolae Medforth-Mills, cel ce vreme de 5 ani a fost cunoscut drept Prințul Nicolae.

comunicatcasaregala

Mi se par de-a dreptul amuzante istericalele unora care, cu voci grave, clamează ”sfârșitul monarhiei în România”, doar pentru că acest tânăr a fost scos din rândul posibililor, cândva, succesori la tron. Dar hai să ne uităm un pic la niște idei:

– să înțeleg că toți monarhiștii de la noi o scoteau fără discuție din linia succesorală pe Alteța Sa, Principesa Margareta? Păi ce monarhiști suntem noi?

– să înțeleg că în doar 5 ani, tânărul și pasionalul (așa umblă vorba prin târg) Medforth-Mills Nicolae, a reușit să cucerească inimile tuturor și să se evidențieze ca viitorul tânăr monarh care o să salveze țara? Păi ce a făcut el mai exact în toată această perioadă?

Nu în ultimul rând, cu ocazia momentului de ieri, am reușit să îmi confirm, dacă mai era nevoie de așa ceva, că românii sunt chiar nebuni. Unii doar proști. Iar alții idioți de-a binelea. Căci nu au cum să îi consideri altfel pe unii care au început să scoată scenarii de genul: ”Iohannis și oamenii lui sau Ponta și oamenii lui i-au plasat prostituate lui Nicolae, ca să discrediteze monarhia”

Cred că modul cum au reacționat la o decizie a Regelui, ar trebui să fie un moment de reflecție pentru toți cei care flutură steagul monarhiei pe străzi, dar care, prin toate acțiunile lor, nu fa decât rău idealului de a repune Casa Regală în fruntea țării.

2 thoughts on “Deruta monarhiștilor”

Leave a Reply

Your email address will not be published.