Declarație politică explozivă marca SRS: Băsescu are conturi bancare ascunse în insulele Seychelles?

Nu insist foarte mult pe comentarii, vă redau doar declarația politică de azi din plenul Senatului, marca SRS, care, dacă este adevărată, este echivalentul celui mai mare scandal politic din istoria post decembristă:

”Celui care ieri m-a dat in judecata pentru ca am spus, in calitate de senator PNL, cateva adevaruri scandaloase vizand legaturile frauduloase pe care le are cu Gold Corporation in afacerea Rosia Montana, ii atrag astazi atentia asupra propriilor sale conturi. Din strainatate. Depozite de bani. In sucursale bancare situate in Seychelles.

Banii din aceste depozite provin de la o serie de corporatii. Cum ar fi:  Asia Invest, Newmont Mining Corporation, Grupul Tester, Westport Communcations, Upetrom Trading, Astalvi, Technostrate si, fara doar si poate, RCS-RDS.

Cand ma refer la depozitele bancare detinute de Traian Basescu, ma gandesc nu numai la milioanele de euro din Mauritius Commercial Bank, dar si la depozitele detinute de Elena Udrea in aceeasi sucursala si chiar de Marius Daniel Morar. Ca sa nu mai vorbesc si de alti cativa corifei ai Directiei Nationale Anticoruptie. Una din platile importante facute anul trecut, in valoare de zeci de milioane de dolari – echivalent euro – au provenit de la Newmont Mining Group, iar beneficiar a fost domnul Traian Basescu.

srs 

Pentru ca domnul Traian Basescu sa inteleaga nu numai ca ii aduc acuzatii de complicitate la acte si fapte de o gravitate exceptionala legate de afacerea Rosia Montana, ca el sa priceapa nu numai ca-l acuz de faptul ca, in calitate de principal beneficiar al activitatii comunitatilor serviciilor secrete desfasurate cu mari eforturi si pe bani publici, a stiut, a tolerat si a protejat toate faptele ilegale care, pana in prezent, au fost devoalate Comisiei Rosia Montana, dar ca el insusi se afla in spatele unora dintre operatiunile ilegale, ii voi oferi mai jos cateva exemple asupra modului in care a operat. Iata, in cele ce urmeaza, cu titlu de exemplu, unul dintre traseele acestor fonduri: banii lichizi ai firmelor din Romania, reprezentand in ultima instanta evaziune fiscala, ajung in nord-estul Italiei, in localitatile Madonna del Capiglio, Malle sau Dimaro, de obicei, prin intermediul unui autorurism Audi negru, cu numar de inmatriculare BC – 69 – FGC. Aici, o persoana, fost membru al unui serviciu secret, preia transportul de bani si il transmite unui reprezentant Eurotrend Investment S.A., societate elvetiana. Din Elvetia, banii ajung in bancile din Seychelles. Aproape fiecare firma care a livrat bani in beneficiul lui Traian Basescu ori a acolitilor acestuia are trasee asemanatoare si doar intermediarii sunt diferiti.

Daca presedintele Traian Basescu tot a decis ca este bine sa ma dea in judecata, ma voi stradui si in viitor, asa cum fac si astazi, sa-i ofer motive cat mai consistente. Sunt tare curios sa vad ce se va intampla in justitie atunci cand,  vor fi facute publice probele. Cu subiect si predicat. Si, dupa caz, cu fotografii, inregistrari audio si copii dupa documente oficiale.”

DATA,                                                                                  SENATOR,

5 noiembrie 2013                                            SORIN ROSCA STANESCU

3 thoughts on “Declarație politică explozivă marca SRS: Băsescu are conturi bancare ascunse în insulele Seychelles?”

  1. Cred ca SRS s-a cam grabit in acuzatii si din acest motiv l-a si dat Basescu in judecata ! Cine dracu-si mai tine gologanii in insulele Seychelles ?! Acum lovelele se tin suficient de aprope ca sa le poti accesa cat mai rapid in caz de necesitate { ca doar lumea a vazut ce-a patit Gadaffi si s-a cam invatat minte } si in locuri mult mai sigure decat acele insule amarate ! 8)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *