De ce sa folosesti tabla trapezoidala

Vrem sa construim, dar suntem conditionati de un buget restrictiv? Inginerii si constructorii au cautat, de-a lungul timpului, solutii cat mai eficiente de sisteme de acoperisuri durabile, avand drept caracteristca primordiala capacitatea de a rezista timp indelungat la diverse intemperii si conditii meteorologice extreme, precum sunt cele din tara noastra.

Dupa o vreme, orice acoperis necesita reparatii, dar este de dorit ca intervalul dintre acestea sa fie cat mai redus posibil. Sistemele care includ tabla trapezoidala par a face fata, cu succes, tuturor acestor necesitati, fiind o alternativa foarte avantajoasa din mai multe puncte de vedere. In continuare, ne-am propus sa ilustram cateva dintre beneficiile oferite de folosirea tablei trapezoidale pentru realizarea unui acoperis nou, sau pentru inlocuirea celui vechi.

image

In primul rand, atat constructiile industriale, cat si cele civile pot fi acoperite in mod eficient cu tabla cutata, care poate fi utilizata pentru a servi la invelirea acoperisului, la exterior si la interior, la invelirea peretilor precum si a altor locatii cu scop estetic. In ceea ce priveste casele, blocurile de apartamente, birouri si alte cladiri, tabla trapezoidala joaca un rol semnificativ, fiind utilizata pentru placarea in bune conditii a oricarui acoperis, pentru garduri ori pentru sageacul acoperisului.

S-a demonstrat ca acele acoperisuri fabricate din tabla din otel zincat pot dura chiar si mai mult de 40 de ani, iar tehnicile de ultima generatie de constructie si de protectie vin in sprijinul acestei idei. Tabla trapezoidala din metal laminat sustine dezvoltarea durabila, inlocuind astfel constructiile conventionale prin reducerea deseurilor. Instalarea tablei cutate este asociata cu producerea unei cantitati minimizate de deseuri, ceea ce este un punct in plus.

Pe de alta parte, acoperisurile din tabla cu suprafeta reflectorizanta, a caror proiectare include ventilatie si izolatie, pot aduce un aport considerabil in ceea ce priveste economisirea energiei necesare pentru incalzirea locuintei. Un sistem din tabla cutata poate fi dotat cu panouri lungi, mai inguste, iar muchia poate fi orientata din directia jgheabului spre vale sau spre coama. Totodata, este important sa mentionam ca acest tip de sistem este singurul indicat pentru acoperisurile care au o panta mica, putand fi izolate in mod facil prin intermediul unor elemente de etansare, dar sunt ideale si pentru cele cu panta abrupta.

Un alt aspect de luat in seama este faptul ca sistemele de invelire cu tabla trapezoidala necesita mai putina intretinere.

Nu in ultimul rand, profilele din tabla trapezoidala prezinta avantajul ca permit confectionarea si dimensionarea panourilor continue de la coama la jgheab la locul constructiei, pentru fiecare sectiune separat, tot ce este necesar fiind o masina de formare si niste bobine de tabla.

Compania noastra, Civeflor, specializata in oferirea de solutii pentru acoperisuri durabile si servicii montaj acoperis de calitate, care includ transport si consultanta gratuite, pune la dispozitia clientilor interesati, modele de tabla cutata din otel zincat, care poate fi prevopsit in functie de preferinte, din otel aluzincat si din otel si magneziu (magnelis).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *