De ce femeile mimează mai ușor fericirea?

Trebuie să recunosc că îmi este foarte greu să înțeleg și să accept anumite lucruri. O fi și de la faptul că nu mai sunt la acel moment al vieții în care să nu simt atât de acut trecerea timpului.

Și nu cred că sunt singurul în această situație. Sau nu cred că doar eu văd anumite lucruri. Suntem înconjurați de minciună, de impostură, de falsitate. Aproape că am ajuns să considerăm minciuna adevăr și invers. Și nu, asta nu este o postare despre politică sau chestii de genul, ne-am plictisi să vorbim pe tema asta. E o postare despre relațiile dintre noi, oamenii, despre dragoste, cupluri, sentimente.

Femeia este cu adevărat un univers incredibil. I s-a dat puterea supremă, aceea de a fi stăpâna sentimentului de iubire. De a decide cui, când, cum și pentru cât timp îl oferă. Și ce face ea? Se irosește în minciuni, în relații false, în povești de dragoste născute din minciuni, ce devin minciuni.

fericire femei

Și asta nu pentru un interval scurt de timp. Sunt în stare să ducă o astfel de poveste și preț de o viață. Și nu poți să nu te întrebi: nu e păcat? NU e băgat să vă bateți joc de voi în primul rând, dar și de cei de lângă voi? Dacă nu iubești, de ce spui te iubesc? Dacă nu îți dorești pe cineva lângă tine de ce oferi iluzia unei lumi cu tine? De ce le este mai simplu femeilor să mimeze fericirea? Ca să ne oprim doar la mimatul ăsta..

De ce o femeie preferă să depună un efort incredibil pentru a construi și menține o minciună, când ar putea fi cu adevărat fericită? Și nu, dragele mele, de data asta nu e vina bărbaților. Deși știm clar că „ei e porci!„

Fericirea este o chestiune ce ține și de sinceritatea noastră. În primul rând cu noi, în al doilea rând cu cei de lângă noi, din viața noastră. Nu poți fi fericit în minciună. Și îl condamni și pe cel de lângă tine la nefericire. Cam egoistă treabă, nu? Și ne mai întrebăm de ce eșuăm de fiecare dată, de ce e din ce în ce mai greu să construiești o relație, de ce nu mai avem deloc încredere unii în alții.

Păi cum să fie altfel când, de la Iuda încoace, noi ne oferim doar sărutul trădării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *