De ce e mai avantajos sa iti cumperi o locuinta noua?

Nu stiu cati dintre voi s-au gandit daca e mai avantajos sa iti cumperi un apartament vechi, sau unul intr-un bloc nou, intr-un ansamblu rezidential construit de un dezvoltator imobiliar de prestigiu.

In urma cu ceva timp, parea mult mai avantajos sa cumperi o locuinta veche, un apartament pe care trebuia sa il renovezi si sa il adaptezi dupa preferintele tale. Costurile ridicate ale locuintelor noi erau destul de piperate, insa in prezent preturile acestora s-au apropiat tot mai mult de cel al apartamentelor vechi.

avangarden-brasov

Spun in deplina cunostinta de cauza ca e mult mai avantajos sa cumperi un apartament intr-un complex rezidential, construit de un dezvoltator imobiliar. Recent mi-am vizitat sora, care locuieste in complexul denumit Avantgarden Brasov. Ansamblul rezidential a fost construit de dezvoltatorul imobiliar Maurer Imobiliare – dupa cum aveam sa aflu mai apoi.

Ce avantaje prezinta un apartament in complexul Avantgarden3 Brasov?

Odata ce preturile au mai scazut, e mult mai avantajos sa cumperi un apartament nou, decat sa fii nevoit sa te acomodezi in unul vechi, la care mai ai de facut apoi adaptari. Chiar si in ceea ce priveste plata, ai parte de mult mai multa flexibilitate. Poti plati rate direct la dezvoltator, ai posibilitatea de a achita un avans iar apoi poti plati esalonat si de asemenea exista si oferte speciale pentru cazul platii integrale.

De departe remarc insa un alt avantaj, dincolo de cel al pretului sau cel al platii flexibile. E vorba despre ideea ca vei locui intr-o constructie noua, de calitate. Ce poate fi mai placut decat sa beneficiezi de un apartament nou, la cheie, la care sa nu mai fii nevoit sa aduci imbunatatiri? Chiar apartamentul surorii mele din Avantgarden3 Brasov il dau ca exemplu: este amplasat intr-o constructie noua, are spatiu compartimentat eficient, un design modern si facilitati multiple.

Printre aceste facilitati se numara parcarile alocate, locurile de joaca pentru copii si spatiile de recreere, sau chiar acel cort si spatiu alaturat amplu in care se organizeaza periodic diverse evenimente.

Desi e mutata de doar cateva luni de zile in complexul Avantgarden Brasov, sora mea e incantata. Se pare ca si costurile cu intretinerea au fost reduse. Anterior, cand locuia in chirie, avea tot timpul probleme cu inundatiile de la vecini iar facturile la utilitati erau de multe ori nejustificat de mari. Totusi, a ajuns sa uite aceste probleme de cand s-a mutat in complexul rezidential realizat de Maurer Imobiliare.

imobiliare-brasov

Cel din urma atu pe care vreau sa il mentionez este comunitatea selecta in care ajungi sa locuiesti daca iti cumperi un apartament nou. Vecinii nu ti-i poti alege si rareori nimeresti cativa cu care sa te intelegi bine. Scurta mea vizita la Avantgarden3 Brasov m-a convins insa de un lucru. In mare parte, cei care aleg complexurile rezidentiale sunt tinerii – familii proaspat infiintate, cu sau fara copii, cu care poti lega relatii nu doar ca intre vecini, ci si relatii de prietenie.

Tinand cont de toate aceste avantaje, personal votez pentru apartamentele noi, construite de dezvoltatori imobiliari, in complexuri rezidentiale selecte. Acolo ai parte de liniste, de siguranta si de dotarile moderne de care ai absoluta nevoie.

One thought on “De ce e mai avantajos sa iti cumperi o locuinta noua?”

  1. Trecand peste reclama fatisa, repetata de vreo 3 ori, am cateva nelamuriri:
    1) unde crede autorul articolului ca traieste, atunci cand afirma ca la noi complezeele rezidentiale sunt eo ipso “selecte”?
    2) a calculat autorul articolului cate ore face fericitul proprietar din balariile unde s-au ridicat “selectele” daramaturi si pana in centrul orasului?
    3) poate garanta autorul articolului faptul ca toti cei care isi cumpara apartamente in asemenea cartiere vor beneficia de cheltuieli decente de itnretinere? Daca nu se intampla asa, se angajeaza autorul articolului sa le achite diferenta de pret la incalzire, gaz, electricitate etc.?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *