De ce ar avea Crin Antonescu doar 17% din încrederea românilor?

Trecem peste faptul că institutul care dă această cifră este IRES, condus de faimosul “plus/minus 20%”, Vasile Dâncu.

Să mergem pe ipoteza că aceste cifre sunt corecte. Care ar putea fi motivele unei scăderi atât de abrupte a lui Crin? Pentru că, dacă stăm şi analizăm drept şi corect, 7.5 milioane de oameni i-a girat acţiunile de suspendare a lui Băsescu.

Iar faptul că Băsescu se află încă la Cotroceni acum, în postura de preşedinte ilegitim, se datorează în mai mare măsură incoerenţelor guvernamentale decât interimatului prezidenţial al lui Antonescu.

Aşadar…de la ce să fie? Oare chiar aşa succes să aibă campania media dusă împotriva celui care este principalul adversar politic al lui Băsescu?

Şi care ar fi meritele lui Ponta de a crescut într-un an cât alţii în zece?

SEDINTA COMUNA A CAMEREI DEPUTATILOR SI SENATULUI

6 thoughts on “De ce ar avea Crin Antonescu doar 17% din încrederea românilor?”

 1. „incredere” e un cuvant vag. nu e obligatoriu ca cei care spun ca au incredere in x sa-l voteze, iar cei care spun ca n-au incredere sa nu-l voteze. eu, de exemplu, n-am incredere in niciun politician, si asa as raspunde la orice sondaj. asta nu inseamna ca nu imi calc pe inima si mai votez din cand in cand.
  iar lipsa de incredere in cazul lui crin, a 83% din populatie, e simpla. ca si basescu, nu ezita sa-si exhibe lipsurile.

 2. @Ionut

  Desi sunt, traditional, simpatizant si votant constant al liberalilor, nu ma numar printre persoanele care dorm cu poza lui Crin sub perna. Dimpotriva. În concluzie, pot vota cu liberalii dar pot sa îl detest sincer pe Antonescu si sa nu am încredere în cel pe care îl percep ca fiind o simpla moara de vorbe, un gargaragiu, “a wind bag” plina cu aer si vorbe goale.

  Antonescu si-a încalcat promisiunea publica de demisie în caz de esec al referendumului. Pe mine sofismele inventate de Crinut ca sa ramâna cu dintii-n ciolan nu ma intereseaza : daca demisiona avea stima mea integrala, ca politician cu onoare si cuvânt. Nedemisionând, nu vad de ce trebuie sa schimbam pe girueta Basescu (care îsi schimba discursul dupa cum bate vântul) cu o alta girueta, Antonescu.

  Apoi, întrebarile la chestionarul IRES pot fi inteligent formulate, astfel încât sa dauneze imaginii lui Crin (mai mult decât o face el singur oricum nu pot).

  Cei 7,5 milioane de români nu îl iubeau pe Crin, ci îl detestau/urau pe Basescu. Poate în PNL se întelege asta si veniti la alegerile prezidentiale din 2012 cu un lider, nu cu o paiata fara cuvânt.

  PS : Te rog sa îmi scuzi asprimea la adresa lui Antonescu, este dreptul meu la opinie; atasamentul pentru PNL nu înseamna ca trebuie sa stimez si pe cel pe care îl percep ca fiind o moara de vorbe si atât. Sunt convins ca asemeni mie sunt multi simpatzanti ai ideii liberale. Renuntati la Somnorila, altfel functia de presedinte va ajunge la un basist (fie el declarat sau vopsit).

  Stima, PC.

  1. @PC Si eu am fost dezamagit in momentul cand am vazut ca alegerea lui Crin a fost sa nu mai demisioneze. Apoi, am acceptat dreptul omului de a-si retrage cuvantul, in conditiile in care cel cu care s-a angajat la un duel barbatesc a ales sa se poarte ca un jegos.

 3. cred ca faci o greseala majora, pe care o fac multi care incearca sa inteleaga politica romaneasca: presupui ca toti judeca asa cum judeci tu. or, motivatiile fiecaruia sunt foarte diferite in judecatile pe care le face. unul care injura la ora 5 cand suna ceasul sa mearga la munca pe un salariu de doi bani il invidiaza pe crin. invidia, la romani, se transforma in „sa moara capra vecinului”. omul cu respect fata de munca il dispretuieste pe crin. iar pentru mine, care am venit de doua ori din concediul din strainatate la servici pentru ca era nevoie de mine, consider ca crin este o persoana de care ne putem dispensa. ce nevoie avem de el cand institutiile in care e merg si fara el.
  si inca ceva, crin nu trebuie sa fie mai bun decat basescu. sunt milioane mai buni decat basescu. crin trebuie sa arate ca e bun in functia de presedinte. or, el n-a dovedit nimic pana acum

  1. @berenger aici clar avem pareri diferite:) Pentru mine, Antonescu a dovedit ca este mai bun decat Bsescu, chiar si in timpul scurt dat de interimat.
   Am vazut un presedinte care a facut exact ceea ce trebuia: a dat mesaje, fie poporului, fie celor care trebuiau sa auda, despre cum este tara si ce trebuie facut. Nu s-a amestecat in activitatea institutiilor statului, nu a behait de la Cotroceni despre cum este el cel mai bun si cel mai tare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *