De ce am plânge un sinucigaş?

Am văzut cum aseară şi pe Antena 3 şi pe Realitatea se făcea parastasul trist al unui sinucigaş de numai 19 ani.

Vai, ce destin, câtă suferinţă pe el. Nu a luat examenul de bacalaureat, aşa că a ales, ca un laş, să îşi lase familia să sufere şi să poarte mai departe povara gestului unui neisprăvit.

Nu vreau să insist prea mult pe tema aceasta, doar o întrebare am: gândul sinuciderii nu l-a urmărit pe acest tip şi când, mai mult ca sigur, în loc să stea şi să înveţe, lua la rând barurile şi cluburile, crezând că BAC-ul se ia fluierând?

De el nu îmi e milă..dar nu pot să nu mă gândesc la familia lui…

10 thoughts on “De ce am plânge un sinucigaş?”

 1. In ultimii ani examenul de Bacalaureat devenise doar o simpla parodie.Practic,aproape oricine dadea examenul il si lua;si asta fara sa se oboseasca prea tare cu invatatul.De aceea duritatea si exigenta manifestata anul acesta i-a luat pe toti liceenii prin surprindere.Ei practic nu se asteptau ca supravegherea sa fie atat de stricta sau subiectele sa fie atat de grele.De aici a venit si socul pe care l-au resimtit acesti elevi,soc ce a dus chiar la unele sinucideri.
  Parerea mea este ca rezultatele BAC-ului din anul acesta reflecta in mare masura starea invatamantului romanesc.La noi scoala a devenit mai mult un loc pentru distractie decat unul pentru invatare.

  1. @Cristi: sunt de acord cu tine. Chiar si aseara ascultam o emisiune cu presedintele Academiei Romane, care spunea acelasi lucru: rezultatele din acest an reflecta realitatea invatamantului romanesc

 2. Un sinucigas este un om suferind datorita neimplinirilor sale arzatoare.Un asemenea teren este minat congenital.O hipersensibilitate a unui subiect de acest fel ar trebuii sa trezeasca un surplus de grija si atentie parinteasca.Elevul de 19 ani sinucigas ,in actualele conditii poate, n-a mai intrezarit nici o sansa pentru viitorul sau.Plecarea din tara dupa o bucatica de paine nu este pentru oricine o solutie!Un absolvent de liceu fara bacalauriat,ce serviciu poate ocupa?Insuratoarea este aproape.Vin si copii.Ce le pune copiilor pe masa un asemenea parinte?A luat in calcul si acest aspect?
  Statul este vinovat pentruca 21 ani,a permis cumpararea in valuta a examenelor,diplomelor,doctoratelor.Acest lucru s-a inradacinat in mentalitatea candidatilor.
  Elevii,studentii nestudiosi au ajuns o plaga sociala.Se impun masuri de redresare prin ordine si disciplina scolara de fier.
  Imi pare rau de elevul sinucigas.Sunt alaturi de parintii indurerati.
  Dzeu sa-l ierte!

 3. E problem alui daca s-a sinucis. A ajuns in iad. Noi sa ne vedem de ale noastre ca nu avem cum sa intervenim in starea lucrurilor. :shake:

 4. Pai tu te mai uiti la televizor inca? :-)) )
  Big mistake!
  Asta vara trasnmiteau la televizor ca apa din Constanta e foarte murdara ca sunt alge… ma gandeam ca gasesc acolo capite de alge pe plaja. .. si cand colo era asa limpede apa la mal ca am vazut si cativa pestisori inotand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.