Daraverile zilei de 30 mai 2019

Chelsea a câștigat Europa League – Chelsea a câștigat de-o manieră categorică finală Europa League disputată în compania rivalei Arsenal. După o prima repriză fără goluri, echipa lui Maurizio Sarri s-a dezlănțuit după pauză, impunându-se cu 4-1. Chelsea își trece astfel în palmares al doilea trofeu Europa League din tot atâtea finale jucate în această competiție.

Nicușor Dan candidează independent pentru Primăria București – Nicuşor Dan, fondatorul şi fostul preşedinte al USR, a anunţat că va candida independent pentru Primăria Bucureşti, la alegerile locale de anul viitor, şi a cerut sprijinul alianţei USR-PLUS şi al PNL. Nicușor Dan spune că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, va fi un candidat foarte greu de învins în 2020 dacă opoziţia nu se va uni pentru a sprijini un singur candidat, iar acel candidat este el.

Ludovic Orban, supărat pe USR – Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri seara, la B1TV, că anunţul USR că vor avea candidat propriu la prezidenţiale a venit într-un moment total nepotrivit.

Teodor Meleșcanu nu demisionează – Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, miercuri seara, că nu se pune problema unei demisii.

Rezultate finale #europarlamentare2019 – Alegerile europarlamentare 2019. Aproape 50% dintre românii cu drept de vot s-au prezentat la urne, adică nu mai puțin de 8.954.959 din cei 18.267.732 de cetățeni români înscriși pe listele permanente și speciale. PNL este câştigătorul detaşat, cu 27% din voturi. Pe locul al doilea s-a clasat PSD, cu 22,5% din voturi, urmat foarte aproape de Alianţa 2020, care a reuşit 22,4%. Practic, 13.000 de voturi au făcut diferenţa între PSD şi USR-PLUS. Dacă toţi românii din diaspora ar fi putut vota, USR-PLUS avea şanse mari să treacă pe locul doi, în faţa PSD.

Comisia Europeană vrea integrarea Albaniei și Macedoniei în UE – Comisia Europeană a recomandat miercuri deschiderea negocierilor de aderare cu Albania ;i Macedonia de Nord, dar şi-a exprimat regretul că Turcia „continuă să se îndepărteze tot mai mult“ de UE, relatează Reuters.

Traian Băsescu despre dosarul CNSAS: ”Nu voi face circ din el!” – Traian Băsescu a declarat, referitor la informațiile privind dosarul său CNSAS trimis Curții de Apel București, că nu are de gând să facă circ, ci să se judece cât mai repede în instanță. El a reafirmat că nu a văzut încă ce conține dosarul.

Un nou cadou pentru bucureșteni de la doamna Firea – Primăria Capitalei vrea să implementeze un nou proiect de acordare a voucherelor pentru aparate dentare destinate copiilor cu vârste între 7 şi 16 ani, după cel de anul trecut. Proiectul, al cărui buget este de aproape 2,3 milioane de lei, ar putea fi aprobat în şedinţa CGMB de joi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.