Daraverile zilei de 29 mai 2019

Un tramvai a luat foc în Dristor – Un tramvai a luat foc în cartierul Dristor din București. Călătorii au coborât cât au putut de repede.

PSD iar dă peste cap sistemul de învățământ – Comisia de Educație a PSD pregătește un proiect de lege prin care notarea în sistemul de învățământ să fie modificată.

Peter Eckstein Kovacs, propunerea PNL, USR și PMP pentru Avocat al Poporului – PNL, USR şi PMP îl susțin pe Peter Eckstein Kovacs pentru funcția de Avocat al Poporului.

Vizita Papei Francisc în România. Ce școli sunt închise? – Cursurile vor fi suspendate si joi in 110 unitati de invatamant din Capitala, cu ocazia vizitei papei Francisc, potrivit unei informari a Inspectoratului Scolar. Mesajul Papei Francis pentru români, aici.

Carmen Dan, remaniată? – Se fac presiuni în PSD pentru demiterea lui Carmen Dan. Sunt nemulţumiri mari în rândul liderilor social-democraţi, mulţi dintre ei cerând ca ministrul de Interne să plece din Guvern.

După Uber și Bolt, vine și Yandex în România – Compania Yandex, supranumită “Google-ul Rusiei” va intra pe piața românească printr-o aplicație de taxi numită Yango, au spus pentru HotNews.ro surse din piață. Yango s-ar putea lansa în luna iunie, aplicația fiind prezentă până acum în 15 țări, într-unele sub numele Yango, iar în altele, Yandex Taxi. Yandex are o capitalizare de piață de aproximativ 12 miliarde dolari și este prezentă în numeroase domenii, de la mașini autonome, până la publicitate online. Yango se descrie ca serviciu de “ride-hailing” prin care îți poți comanda un taxi autorizat. Aplicația este mai deosebită prin faptul că în unele țări funcționează în stil ride-hailing, iar în altele cu taxi-uri autorizate.

19% dintre românii care mor, mor din cauza cancerului – Eurostat: aproximativ 19% dintre decesele din România sunt cauzate de cancer! Care sunt cele mai întâlnite forme de cancer și ce poate ajuta la combaterea acestuia?

Laura Codruța Kovesi nu vrea în politică – Laura Codruţa Kovesi, fost procuror-şef al DNA şi candidat pentru funcţia de procuror-şef european a declarat că nu are „intenţia de a pleca din magistratură”, răspunzând astfel speculaţiilor privind intrarea sa în politică.

Miracolul sau scamatoria intrării UDMR în Parlamentul European – UDMR a intrat la limită în Parlamentul European, obţinând un scor de 5,26% la alegerile europarlamentare. Partidul maghiar s-a bucurat de sprijinul nesperat a unor voturi venite din zone în care la alegerile parlamentare din 2016 obţineau scoruri de 6-7 ori mai mici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.