Daraverile zilei de 28 februarie 2019

Summitul dintre Trump și Kim Jong Un s-a încheiat fără acord – Cel de-al doilea summit dintre președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a încheiat joi, la Hanoi, fără un acord privind denuclearizarea Coreei de Nord, dar cu o declarație istorică a liderului de la Phenian.

Laura Codruța Kovesi: „Ce a depins de mine, am făcut!” – Laura Codruța Kovesi a acordat jurnaliștilor de la Europa FM primul interviu, după victoria din Parlamentul European. Kovesi a explicat că este extrem de bucuroasă, dar că de acum încolo totul va fi o negociere politică între Consiliul UE și Parlamentul European, așa că nu mai depinde de ea dacă va ajunge procuror-șef al Parchetului European.

Noi reguli pentru cei care trăiesc la bloc – Modelul documentului care stabilește normele și regulile traiului la bloc și ale cărui prevederi ar trebui respectate de către toți locatarii bloc a fost publicat recent.

Dragnea vrea aurul BNR – Liviu Dragnea și Șerban Nicolae au depus miercuri la Senat un proiect de lege care obligă Banca Națională a României să păstreze în țară 95% din rezervele de aur pe care le deține.

Protestele magistraților se extind și la Tribunalul București – Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au decis miercuri să îşi suspende activitatea până la data de 8 martie, în semn de protest faţă de adoptarea OUG 7 pe legile Justiţiei.

Câte centrale termice poți pune într-un liceu? Fără număr.. – Caz de Cartea Recordurilor la Galați, unde un liceu din oraș are nu mai puțin de 33 de centrale termice! O treime din centrale a fost suficientă, în perioada de ger, pentru a încălzi liceul. Cele câteva zeci de aparate ar putea furniza căldura necesară unui stadion!

Spitalul Sanador fura și de la pacienți și de la stat – Un nou scandal loveşte unul dintre cei mai importanţi furnizori privaţi de servicii medicale din ţară.

ASF a oficializat distrugerea Fondului II de Pensii Private – Românii care au cotizat cel puțin 5 ani la Pilonul II de pensii și vor să înceteze plata acestor contribuții pentru a-și transfera integral contribuțiile în sistemul public de pensii vor putea face acest lucru. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a adoptat miercuri norma care stabilește procedura exactă. Fondurile deținute până la data transferului în sistemul public de pensii vor rămâne în contul personal al participantului până la deschiderea dreptului la pensia privată.

PNL rămân cei mai proști din curtea școlii – Alexandru Nazare, prim-vicepreşedintele PNL Bucureşti, a propus, marţi seara, înr-o şedinţă convocată intempestiv, ca Hazem Kansou, unul dintre consilierii generali ai PNL, să fie propunerea liberalilor pentru funcţia de viceprimar al Capitalei, susţin surse politice pentru Adevărul. În replică, Ludovic Orban le-a transmis consilierilor generali ai PNL că vor fi excluşi din partid dacă vor vota un viceprimar liberal în administraţia Firea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.